ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi salariale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost angajatul unei firme de transport timp de 7 luni de zile, in acest timp eu nu am semnat nici o data un stat de plata bani mi s-au dat in fiecare luna cu greu spunandu-mi-se ca acei bani sunt diurna eu nesemnand nici CIM, nici macar nu l-am vazut. Acum 5 zile m-au chemat sa imi fac lichidarea, mi-am facut-o dar nu am primit nici un ban; as vrea sa stiu daca imi pot recupera salarul minim pe economie pe cele 7 luni si cum sa procedez ? Va rog sa ma ajutati Multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Cristian Padic
 User  Cristian Padic
a intrebat la 28 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului cristian padic la 30 Nov. 2012
Cat timp nu ati avut un contract de munca, v-am explicat, nu prea aveti baza legala pentru recuperarea lui. Ce puteti face este sa actionati angajatorul in instanta pentru munca la negru si sa solicitati plata unor daune, dar in acelasi timp sa va asumati si riscul de a plati amenda catre ITM pentru lipsa contracutului de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului cristian padic la 30 Nov. 2012
Nu inteleg intrebarea. Daca angajatorul v-a platit contributiile si totusi nu ati semnat niciun contract tot in ilegalitate se considera ca ati lucrat. Contractul de munca nu este optional. ci obligatoriu. Verificati daca intr-adevar au fost platite contributiile catre stat, eu tind sa cred ca nu pentru ca tocmai aceasta este ideea care sta in spatele neintocmirii unui CIM de catre angajator, prestarea muncii la negru mai precis.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristian Padic
 User Cristian Padic
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Nov. 2012
Va multumesc de raspuns dar de angajat am fost angajat fiindca m-am interesat si contributiile mi-au fost platite luna de luna timp de 7 luni cat am fost angajat deci nu am fost, nu ? Si daca da, cum pot totusi recupera salariul minim timp de 7 luni? Multumesc.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Nov. 2012
Dumneavoastra aveti o mare problema: timp de 7 luni ati lucrat ilegal, "la negru". Atat timp cat nu ati semnat un contract anterior inceperii activitatii, puteti trimite o sesizare catre ITM referitor la acest aspect insa aveti in vedere faptul ca si dvs a angajat veti fi sanctionat cu o amenda ce poate ajunge la 1000 de lei, pentru munca fara forme legale. Legal, nu aveti sustinere pentru recuperarea salariului minim pentru ca nu ati semnat niciun document legal cu angajatorul care sa sustina faptul ca el trebuia sa va plateasca un salariu minim.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024