ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi salariale integrale in concediu medical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Salariul meu este compus din salariul fix + bonus in functie de targetul realizat. Daca intr-o luna sunt in concediu medical 2 saptamani si imi realizez si targetul, se beneficiaza de drepturile salariale normale, adica se include si bonusul pe target?
Unde as putea sa verific acest aspect in legislatia angajatorului pentru ca nu exista o procedura in acest sens. Mentionez ca sunt insarcinata. Au dreptul sa renunte la platirea bonusului daca eu mi-au atins obiectivul lunar impus?

Va multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale Hr
Cornelia Spiridon
 User  Cornelia Spiridon
a intrebat la 06 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2013
Bonusul si modalitatea de acordare a lui sunt elemente ce fac obiectul unui Contract Colectiv de Munca intern sau al Regulamentului intern, daca nu exista CCM, iar in unele cazuri pot figura aceste conditii si in contractul de munca individual. Verificati ce prevad aceste documente. Nu exista cadrul legal referitor la modalitatea de acordare a unui bonus in functie de performante, el se stabileste la nivel intern.

Ce pot sa va spun eu este ca, din punct de vedere legal, pentru cele doua saptamani de concediu medical veti primi o indemnizatie medicala calculata conform legii, in baza veniturilor brute din ultimele 6 luni anterioare intrarii in concediu, iar pentru restul lunii primiti salariul corespunzator perioadei lucrate si drepturile proportionale cu acest timp. Iar cat timp ati atins targetul pentru care ar trebui sa voi se acodret un anumit bonus, atunci din punctul meu de vedere ar trebui sa il primiti.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024