ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi salariale pentru asistent medical debutant


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Incepand cu luna iulie 2014 am fost transferata de pe post de infirmiera pe post de asistent medical (PL) gradul debutant, cu clasa de salarizare 19; avand salarul de baza 900 si conditii deosebite 90 lei, deci salariul brut ajungand la 990.
Problema este ca eu am vechime in munca in jur de 13 ani si nu stiu daca mi-au calculat sporul de vechime.Am solicitat informatii la resurse umane si mi s-a spus ca salariul de incadrare ar fi de 600 lei la care se adauga 200 spor de fidelitate(???) si 90 lei vechimea (....15%)
Surprinzator pentru mine este ca s-au facut angajari recent si colegele mele au fost incadrate cu 900 salarul de baza si 90 conditii deosebite + 90 spor de tura, asadar salarul brut este 1080; spunandu-li-se ca vechimea le v-a fi calculata dupa 8 luni. Eu nu mai inteleg nimic !!!???

Adaugata in: Drepturi salariale
Aneta Cojocar
 User  Aneta Cojocar
a intrebat la 25 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Nov. 2014
In sectorul bugetar, salariul aferent functiei este reglementat de Legea cadru a salarizarii nr.284/2010 si este diferentiat in functie de grad, de institutia in care este incadrata persoana, de rangul orasului, etc.
Salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia publica in care persoana este incadrata sau din institutiile subordonate acestora, in cazul in care nu exista o functie similara in plata, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul incadrat in aceeasi institutie publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade sau trepte, potrivit prevederilor art. 5 alin. (1) din OUG 103/2013.
Salariul pentru un angajat nou in unitatile bugetare se stabileste conform Legii 330/2009.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024