ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi salariale - program de 8 ore cu target


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o idee.
Tatal meu lucreaza la o companie de aproape 20 de ani. Salariul pe cartea de munca net este de aproximativ 1800 ron, la inceputul fiecarei luni i se da un target, lui si colegilor, target ce nu este atins niciodata deoarece nu li se aduce de munca, motiv pentru care niciodata nu isi primeste salariul intreg. Sunt lunı in care sunt obligati sa stea acasa sub forma de concediu de odihna sau fara plata sau chiar somaj tehnic, deoarece nu le vine de munca. De exemplu in luna februarie a stat 5 zile in concediu cu plata, 5 in fara plata iar salariul lui a fost de 900 ron. Acum eu ma intreb este oare corect ? Nu cunosc legislatia muncii, nu cunosc partea legala , dar cunosc ca nu a semnat nimic care sa ii impuna realizarea unui target pentru a obtine salariul intreg .

Nu mai vorbesc de conditiile inumane de lucru pe timpul iernii, fara pic de caldura si fara apa calda. ce s-ar putea face in aceste conditii?
Astept raspunsul dumneavoastra .

Adaugata in: Drepturi salariale
Catalina Gaman
 User  Catalina Gaman
a intrebat la 11 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2014
Nu este deloc corect sau legal ce se intampla in cazul tatalui dvs. Angajatorul trebuie sa garanteze in plata salariul din contract, atat timp cat salariatul se afla in unitate pentru a derula activitate.

Concediul de odihna si cel fara plata se acorda la cererea salariatului, scrisa, si nu impuse de angajator. Este ilegala o astfel de abordare.

Iar somajul tehnic (sau intreruperea temporara a activiatii, in termeni legali) este o masura de suspendare temporara a contractului de munca pentru care este necesara o decizie scrisa, comunicata si salariatului, in timpul careia angajatul este platit cu 75% din salariul de baza.

Iar in privinta conditiilor de lucru, se incalca legislatia privind masurile de protectie a sanatatii si securitatii in munca a salariatului.

Tatal dvs poate depune o plangere la ITM, inclusiv la directia SSM a instutiei, pentru efectuarea unui control la fata locului.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024