ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

e corect?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am salariul brut de 700ronsalariu de incadrare si spor de vechime 20%.Daca se angajeaza altcineva,care nu are vechime si treapta de salarizare, va primi acelasi salariu brut ca mine,pentru ca acesta e salariu minim. Stau si ma intreb care e diferenta de salariu intre mine si un nou venit?Chiar nu a sesizat nimeni acst lucru sau nu ii intereseaza de "oamenii de jos"? Eu personal ,am primit tot felul de amenintari de la diversi oameni care-si fac veacul pe langa scoala,pentru ca-mi fac treaba cu responsabilitate.De ce nu primim si noi spor de stres ? Deci pe langa cei 25% taieri salariale, din 2010 ,noi personalul nedidactic am"beneficiat" de pierderea vechimii si a treptei de salarizare.Sa mai spunem ca n-au grija de noi sindicatele si guvernantii.

Adaugata in: Drepturi salariale
Minodora Kantor
 User  Minodora Kantor
a intrebat la 10 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Minodora Kantor
 User Minodora Kantor
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Mar. 2012
In contractul colectiv este prevazut sporul de vechime,formula de calcul al salariului este proastacred pentru ca altfel nu s-ar ajunge la aceasta inechitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului minodora kantor la 14 Feb. 2012
Ma indoiesc ca sporul a fost inclus in cei 700 brut, acesta fiind minimul pe economie in acest moment. Daca sporul de vechime ar fi inclus in salariul brut de incadrare, ar insemna ca nivelul salarial se situeaza sub cel minim stabilit de lege.

Legat de sporul de vechime, trebuie inainte de toate sa va interesati daca el este prevazut in contractul colectiv ce munca aplicabil, la nivel de ramura sau unitate, sau daca este prevazut in legea salarizaii unitare pentru persoanele incadrate in sistemul bugetar, platiti din bani publici. Sporul de vechime a fost reglementat in contractul colectiv de munca unic la nivel national, insa acest contract nu mai exista din 2011, fiind denuntat si neprelungit. Ca atare acordarea acestui spor nu mai este reglementata la nivel national.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Minodora Kantor
 User Minodora Kantor
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Feb. 2012
Sporul de vechime cica ar fi inclus in salariul brut de 700 ron.In cazul acesta un nou angajat va primi salariul de incadrare mai mare ca mine,care am 16 ani vechime si sunt portar 1maxim,ca sa aibe brutul de 700 ron.Care e diferenta dintre un nou angajat,fara vechime, si cel cu vechime si pe cea mai mare treapta de salarizare posibila?
Consider ca la noi cu salariile noastre mici ar fi trebuit sa se scada cu duiferenta dintre cei 25% si sporul de vechime ca sa nu se ajunga la aceasta inechitate. As putea sa-i dau in judecata pentru recuperarea sporului de vechime?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2012
Va inteleg supararea. Salariul minim pe economie insa nu poate fi ignorat, orice incadrare trebuie facuta in functie de nivelul minim salarial stabilit prin lege, 700 lei brut in acest moment. Pentru anumite nivele din sistemul bugetar, cu exceptia celor de tip administrativ, in acest moment nu se acorda sporuri si prime. Presupunerea mea este ca nu ati primit acel spor de vechime. Sporul pentru stres este reglementat legal numai in cazul anumitor pozitii, cum ar fi magistratii. In cazul dumneavoastra, daca exista un contract colectiv de munca la nivel de unitate in care sa fie reglementat un astfel de spor atunci il veti primi. Altfel nu, el nu este reglementat la nivel national.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion Viviana Serni G Stancu alexei delimart Radu Anton Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024