ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

erori de salarizare dupa revenire din concediu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: incepind cu 04.01.4014 am revenit di CIC. (sunt profesor). Persoana responsabila cu operarea modificarea si actualizarea acestor date, a omis sa debifeze in Revisal sau Edusal (nu stiu exact ce aplicatie este, dar banuiesc ca despre asta este vorba) optiunea ,,concediu ingrijire copil", prin urmare nu mi s-a calculat si nu am primit salariu pentru luna ianuarie.
Mi s-a explicat ca banii o sa-i primesc dar ramine o problema cu actualizarea vechimii., deoarece trebuie operate modificarile corespunzatoare obligatoriu in cursul lunii ianuarie. Astazi, fiind deja 27. 02. m-am interesat care este situatia, dar mi s-a spus ca este deocamdata nerezolvata, deoarece se asteapta ,,raspuns de la cei abilitati sa opereze modificarile", raspuns care intirzie sa apara. Intrebarea mea este ce optiuni am in aceasta situatie , in sensul ,,recuperarii" vechimii in munca, in conditiile in care nu sunt responsabila pentru situatia creata. Va multumes pentru intelegere.

Adaugata in: Drepturi salariale
Doriana Partila
 User  Doriana Partila
a intrebat la 27 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Doriana Partila la 27 Feb. 2014
Cel mult la stagiile de cotizare sa apara probleme, daca nu ati primit deloc bani si nu s-au platit contributii. Dar la vechime nu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Doriana Partila la 27 Feb. 2014
Nu aveti cum sa pierdeti vechimea cat timp in luna ianuarie ati avut un contract de munca activ. Vechimea in munca este data de durata contractului de munca, deci nu va fi afectata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Doriana Partila
 User Doriana Partila
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Feb. 2014
Va multumesc pentru promtitudinea raspunsului, dar cred ca nu m-am facut pe deplin inteleasa. Ingrijorarea mea este legata de faptul ca este posibil sa pierd vechimea aferenta lunii ianuarie, luna in care s-a omis salariul, chiar daca drepturile banesti o sa-mi fie restituite. Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Feb. 2014
Concediul crestere copil reprezinta vechime in munca, serviciu si specialitate, in baza OUG 111/2010. Din acest punct de vedere nu se pune problema recuperarii ei. Obtineti o adeverinta de la institutia care v-a platit indemnizatia in timpul CIC si impreuna cu decizia de suspendare a contractului pentru CIC se poate face dovada ca ati beneficiat de el.

Modificarea in Revisal este o problema a angajatorului, la fel si in Edusal, care va atrage sanctiuni in ceea ce il priveste. Puteti depune o plangere la ITM daca vi se incalca drepturile recunoscute prin lege si contract, cat si referitor la modificarea salariului care inteleg ca ar fi trebuit facuta deja dar nu s-a intamplat astfel. Iar pentru recuperarea drepturilor salariale neacordate, daca in continuare angajatorul nu le acorda mergeti in instanta, aveti acest drept. Indiferent de erorile facute la operarea datelor in programele informatice, dvs ar trebui sa va primiti banii cuveniti. Nu este in regula aceasta amanare, mai ales ca nu exista temei legal pe care angajatorul sa il poata utiliza in acest caz pentru a nu va acorda salariul integral, asa cum ar trebui.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024