ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este normal ca angajatorul sa refuze plata salariului dupa demisie ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am lucrat o perioada de 2 saptamani la o firma de sucuri drept lucrator comercial.(Mercantizor) Angajatorul era foarte aspru si ma obliga sa muncesc peste program. Desi am semnat un contract de 40 de ore pe saptamana, ei mi-au zis ca orice ora in plus se plateste, dar practic ma obligau sa stau la munca chiar daca eu nu vroiam. Am ajuns la 56 de ore pe saptamana . Desi suntem in perioada de canicula nu ne ofereau apa. Dupa 2 saptamani de munca eu mi`am terminat programul ( cu 2 ore muncite in plus) si am dorit sa plec iar angajatorul a devenit foarte agresiv la telefon si a zis ca nu ma va plati deloc daca plec si ca ma da afara deoarece nu fac treaba destula. Astfel am cedat psihic si l-am insultat . Evident consecinta a fost concedierea.
Acuma vreau sa va intreb 1. Eu pot pati ceva pentru ca l-am insultat ? Insulta a fost in genu " sa te duci ..undeva.."
Si 2 . Cum pot face sa primesc banii pe zilele muncite ? deoarece refuza sa discute cu mine cand intreb de bani. Pot apela la ITM ? sau unde ar trebui sa apelez, si va rog nu`mi ziceti avocat.. ca nu am bani de avocat.
Bani ar fi trebuit sa ii primesc in mana.

Stefan Mihai
 User  Stefan Mihai
a intrebat la 29 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 30 Iul. 2015

Plata drepturilor salariale cuvenite la incetarea CIM se va efectua la data prevazuta in contractul individual de munca. Nu exista o dispozitie legala care sa oblige angajatorul sa plateasca salariatului drepturile salariale la data incetarii contractului.
Daca nu se intampla asa, puteti face sesizare catre ITM.
In al doilea rand aveti la dispozitie si instanta de judecata. Puteti depune o cerere de chemare in judecata la instanta competenta (Tribunalul de domiciliu). Aveti la dispozitie trei ani de zile de a apela la instanta pentru recuperarea drepturilor salariale restante.
Cererile privind litigiile de munca, sunt scutite de taxa de timbru si timbru judiciar, cererile privind conflictele de munca se judeca in regim de urgenta si sarcina probei revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024