ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Exista o baza legala prin care se poate modifica salariul fara acordul meu?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez cu carte de munca 8 ore/zi. Patronul a realizat numai dupa o luna de cand si-a deschis magazinul de marfuri alimentare, ca nu realizeaza profitul pe care si-l dorea si acum doreste sa scada veniturile salariatilor.Pretinde ca nu stia de contributiile pe care el ca angajator, trebuie sa le faca in numele angajatului.
Exista o baza legala prin care sa ne modifice venitul brut pana la cel minim pe economie, fara acordul nostru? Promite (dar pana acum se dovedeste neserios, in privinta orelor muncite!) ca ne va da diferenta de bani,fara acte...Nu suntem de acord cu acest lucru!!!
Care sunt optiunile noastre in acest caz? Putem fi concediati, ne putem da demisia fara preaviz, ne poate acuza de lipsuri in gestiune (facand acuzatii false) si cui ne putem adresa, daca nu ajungem la o intelegere?
Va multumesc!

Elza Kren
 User  Elza Kren
a intrebat la 08 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2015
Nu, nu exista nicio astfel de baza legala. Salariul poate fi modificat fara acordul salariatului, prin decize deci, numai in cazul in care acest lucru este impus de un act normativ sau daca intervine o sanctiune discplinara precedata de cercetare disciplinara. In cel din urma caz salariul se modifica pentru maxim 3 luni. Puteti sa va dati demisia fara preaviz cat timp angajatorul nu si-a respectat obligatiile contractuale, si puteti totodata sa solicitati incetarea cu acordul partilor dar avand in vedere si faptul ca angajatorul poate refuza solictiarea. Angajatorul poate dispune concedierea cat timp are un temei legal si respecta procedurile prevazute de Codul muncii. Nu va pot spune ce poate si ce nu poate face angajatorul pe langa lege, ce ii poate trece lui prin minte. Ce va pot spune este ca pentru o eventuala modificare salariala ilegala sau neacordarea drepturilor salariale cuvenite puteti merge in instanta. Iar concedierea poate fi contestata in instanta in 45 de zile de la data comunicarii deciziei prin semantura de primire.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024