ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

in sistemul privat,din ce se poate compune salariul minim brut de 1250 ron?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


pentru sistemul PRIVAT , supus unor conditii de eficienta si concurenta in timp real , unde exista DISTINCT definit : salariu de baza ( de incadrare ) , sporuri permanente si sporuri nepermanente , doresc un raspuns clar matematic : Da , Nu sau Nu se poate definii , la urmatoarea intrebare compusa :

intrebare : daca la un salariu de incadrare de 1200 ron se adaga sporuri permanente garantate de 200 ron si se obtine un venit brut realizat (salariu brut = baza de impozitare) de 1400 ron pentru 169,333 ore in medie pe luna , se considra ca am depasit "salariul minim brut pe tara garantat de 1250 ron" si pot functiona fara modificari in contractul individual si fara risc de contraventie ?





Sorin Simion
 User  Sorin Simion
a intrebat la 05 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Mai. 2016
La incheierea contractului individual de munca,atat in sistemul bugetar cat si in cel privat, este obligatorie respectarea conditiei salriului minim pe economie, care de la 01.05.2016 este 1250 lei brut pentru un program complet.
In sectorul privat salariile se negociaza, iar in sectorul public sunt stabilite prin act normativ, in limita bugetului aprobat.
Acordarea sporurilor salariale se realizeaza potrivit intelegerii partilor, asa cum s-a stabilit prin contractul individual de munca sau prin contractul colectiv de munca aplicabil.
Salariul tarifar reprezinta salariul de incadrare / de baza, respectiv suma inscrisa in contractul individual de munca, fara sporuri, alte indemnizatii sau adaosuri.
In sistemul privat, in afara de sporurile prevazute express in Codul muncii (spor pentru munca suplimentara, spor pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal si sporul pentru munca de noapte), sporurile se negociaza prin CCM sau CIM.
Desi nu este un drept izvorat din lege sporul de vechime in munca, se acorda in baza prevederilor din contractele de munca, fiind un drept nascut din contractele colective sau individuale.
Sporurile permanente sunt cele negociate in contractul individual de munca.
Sporurile nu sunt incluse in salariul de baza, se calculeaza separat.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024