ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incalcarea dreptului de promovare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.Am fost angajata in sanatate din iunie 2007 ca debutant .Pana in iunie 2010 am fost promovata la gradul 2 conform criteriilor de promovare.Din iulie 2010 am intrat in maternitate pt o perioada de 2 ani, chiar daca in iunie trebuia sa fiu promovata la gradul 1.Legislatia maternitatii s-a schimbat si cei 2 ani de CCC se recunosc atat in vechime in munca cat si in specialitate.In 2012 la intoarcere din maternitate am promovat la gradul 1 , in momentul de fata ar treb sa fiu promovata la gradul 1 A , dar juristul spune ca nu se poate decat la 3 ani de la ultima promovare, respectiv 2015, desi conform criterilor de promovare ar treb sa trec la 1 A la 6 ani si 6 luni vechime in specilitate.Va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii.Va multumesc anticipat.




Adaugata in: Drepturi salariale
Ionas Brigita
 User  Ionas Brigita
a intrebat la 12 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ionas Brigita
 User Ionas Brigita
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Feb. 2014
Atunci care mai e rostul recunosterii celor 2 ani de crestere copil ca si vechime in specialitate?Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ionas brigita la 13 Feb. 2014
Prin prisma prevederi redate este corect, pentru ca nu se poate incluse in evaluare perioada CIC, nu au ce performante sa evealueze pentru cei 2 ani de crestere copil. Ceea ce inseamna ca ar trebui sa treaca alti trei ani la finalul carora sa se poata face o noua evaluare si sa se poata aplica promovarea in gradul urmator de salarizare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ionas Brigita
 User Ionas Brigita
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Feb. 2014
Multumesc pt. promptitudine. Stiu ca legea concediului si indemnizatiei crestere copil recunoaste cei 2 ani ca vechime in specialitate, dar exista Lege nr. 284/2010 care prevede urmat. :"Art. 26. (5) Promovarea ?n grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 ?n 3 ani, ?n funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori ?n ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor. " si fiind promovata in 2012 cica nu se poate sa fiu promovata si in 2013 chiar daca am vechime in specialitate(lunadu-se in calcul si cei 2 ani de concediu de crestere a copilului). Puteti sa-mi aratati unde scrie ca in cazul mamei exista o exceptie de la art 26 alin 5 din legea 284/2010?Multumesc anticipat!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Feb. 2014
Incercati o sesizare la ITM, CIC este intr-adevar vechime in munca, serviciu si specialitate si se ia in consiedare pentru aceste drepturi. Vedeti ca nu se numeste legea maternitatii ci a concediului si indemnizatiei crestere copil, iar la o eventuala sesizare termenii s-ar putea sa atraga neclarificari.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024