ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatia de concediu - Sporuri cu caracter permanent


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La noi la unitate (Centru Multifunctional Social), indemnizatia pentru concediul de odihna, nu include si sporul de conditii deosebite de 15% , spunandu-se ca acesta se innoieste anual, nu stiu exact unde. Este corect, tinand cont ca acesta este specificat in Contractul Individual de munca, si il iau de ani buni incontinuu mai putin in timpul CO? Daca nu este corect, cui trebuie sa ma adresez, tinand cont ca persoanele din unitate sunt reticente la aceasta problema?
Va multumesc.

George Culache
 User  George Culache
a intrebat la 03 Dec. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Dec. 2015
Caracterul de spor permanent va fi raportat la perioada de timp in care salariatul presteaza munca in conditiile pentru care se acorda sporul. Daca salariatul presteaza regulat munca in conditiile pentru care se acorda un spor, sporul respectiv va fi considerat ca avand caracter permanent si poate fi luat in considerare la calculul indemnizatiei pentru CO.
Pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei de concediu de odihna se calculeaza media zilnica a drepturilor cu caracter permanent mentionate din ultimele 3 luni anterioare celei in care se efectueaza concediul si se inmulteste cu numarul de zile de concediu. Se compara cuantumul indemnizatiei astfel stabilit cu salariul de baza, sporurile si indemnizatiile permanente cuvenite pentru perioada concediului, potrivit contractului de munca. Valoarea indemnizatiei acordate va fi cea mai favorabila dintre cele comparate.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024