ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

as dori sa va intreb cum se calculeaza in prezent aceasta indemnizatie de CCC. Asa cum am vazut se ia ca baza de calcul veniturile impozabile din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Cum se calculeaza fata de un salariu brut de 1000 de lei? si daca aditional venitului salarial persoana are si un alt venit impozabil, de exemplu venit din chirie de 1000 de lei cat din acesta va fi baza de calcul?

multumesc anticipat
cu stima,
A.Stancioi

Angela Stancioi
 User  Angela Stancioi
a intrebat la 26 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2012
Venitul din chirii reprezinta un venit impozabil, insa nu de natura profesionala asa cum este definit in Codul Fiscal. Astfel ca se vor lua in calcul toate veniturile rezultate din activitati profesionale - dependente sau independente - si din activitati agricole.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Angela Stancioi
 User Angela Stancioi
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Ian. 2012
Buna ziua,
va multumesc pentru raspuns.
Nu imi este inca foarte clar: venitul obtinut din chirie se ia in considerare sau se limiteaza la cele 3 categorii de venituri mentionate: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit ?

va multumesc inca o data
cu stima,
A. Stancioi
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Ian. 2012
Indemnizatia pentru CCC se calculeaza in functie de toate veniturile impozabile realizate in ultimele 12 luni, anterioare datei nasterii copilui. Se face media veniturilor nete apoi se aplica un procent de 75%. Indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 de lei si nici mai mare de 3400 pentru CCC de 1 an, respectiv 1200 pentru CCC de 2 ani.

Art. 2 OUG 111/2010

1 Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
2 Indemnizatia lunara prevazuta la alin. 1 lit. a se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
3 Indemnizatia lunara prevazuta la alin. 1 lit. b se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.
4 Pentru copilul cu handicap concediul pentru cresterea copilului se acorda pana la implinirea de catre acesta a varstei de 3 ani, iar indemnizatia aferenta se acorda in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024