ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

la care salariu se aplica vechimea in munca si care sunt procentajele?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Unitatea la care sunt angajata(bugetara cu autofinantare,statiune de cercetari agricole)include sporul de vechime in salariul brut care este 1213 lei,eu avand o vechime in munca de 25 ani. In decizia de majorare a salariului cu 10% din 01.12.2015 figureaza urmatoarele:,,Asistent I,gradatia 5,clase 33,coeficientul de ierarhizare 2,20 iar cuantumul brut al salariului de baza inclusiv sporuri(vechime) este de 1213 lei(988 lei incadrarea+222 lei vechimea -22,5%,gradatia 5)". Mentionez ca am venit in unitate in urma cu 4 ani cu o vechime de 25% iar acum aplicandumi-se 22,5%. Va rog sa ma lamuriti cu privire la procentul vechimii si la aplicarea acestuia la salariul minim,mie aplicandumi-se la salariul de 988 lei. Multumesc!

Nicoleta Cuibus
 User  Nicoleta Cuibus
a intrebat la 12 Feb. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Feb. 2016
Exista anumite procente care se utilizeaza in practica pentru sporul de vechime in munca, insa ele pot fi diferite de la o societate la alta in functie de cum au fost negociate in contractele colective de munca.
OUG 57/2015-privind salarizarea in 2016 a personalului platit din fonduri publice
Art. 1.
(1) In anul 2016, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda pentru luna decembrie 2015, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii si nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) In anul 2016, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare, care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul lunar brut, indemnizatia lunara bruta de incadrare, se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2015, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.
Salriul de baza este acelasi cu salariul de incadrare, iar acesta nu trebuie sa se situeze sub nivelul minim legal. Salariul minim pe economie este 1050 lei, dupa 01.05.2016, acesta va fi 1250 lei.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Marius Ion George Andreescu G Stancu Ioana Popa Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024