ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

legea 282/2011 art.7 - 1


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La ce se refera mentiunea: "..., in cadrul schimbului normal de lucru, ...", din textul legii mentionate in titlul intrebarii? Mentionez ca lucrez in invatamant, in ture de noapte 12 / 36 ore, conform CIM, si doresc compensarea cu timp liber platit pentru activitatea in zilele libere oficial.

John Smith
 User  John Smith
a intrebat la 13 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului john smith la 20 Feb. 2012
Ambele legi precizeaza acelasi lucru. Aprecierea mea este ca acest drept de acordare a zilelor sau orelor libere corespunzatoare s-a prescris. Acest lucru rezulta din coroborarea acestor prevederi cu cea din codul muncii referitoare la compensarea zilelor libere lucrate cu ore libere platite in maxim 60 de zile dupa efectuarea lor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
John Smith
 User John Smith
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Feb. 2012
Multumesc. Am facut o eroare, pe care Dvs. ati presupus-o corect: ma reefeream la legea 283/2011. Dar exista o lege similara Legea 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, Art.9. O mentionez deoarece pe tot parcursul anului 2011 nu am beneficiat de acest drept ore libere platite. Ce mai este de facut in legatura cu acestea?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2012
Legea mentionata de dumneavoastra are ca obiect modificarea art. 5 alin. 1 lit. a din Legea nr. 56/2010 privind accesibilizarea fondului forestier national, nu cred ca are legatura cu situatia de fata. Presupun ca va referiti la Legea 283/2011 privind aprobarea OUG 80/2010 pentru completarea art. 11 din OUG 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar.

Schimbul normal de lucru este cel de 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana cu un repaus saptamanal de 2 zile consecutive, sambata si dumnica. Acest program de lucru poate fi distributi si inegal, ca in cazul dumneavoastra. Conform legii 283/2011 insa aceste ore lucrate in zilele de sarbatoare legala sau in timpul repausului saptamanal se compenseaza numai cu timp liber corespunzator, asa cum este precizat in cuprinsul Art. 7 alin. 1 al legii. Astfel ca aceste ore nu vor fi platite dar vor fi compensate cu ore libere corespunzatoare.

Art. 7
1 In anul 2012, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024