ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Ma confrunt si eu cu o problema. Sunt educatoare suplinitoare de 3 ani doar ca la 31.08.2012 imi expira contractul, la 1 august intru in prenatal. Mai am ceva sanse sa raman in invatamant si sa primesc maternitate sau imi vor desface contractul de munca chiar daca voi fi in prenatal sau in ingrijirea copilului. Va multumesc

Adaugata in: Drepturi salariale
Constantina Ratoni
 User  Constantina Ratoni
a intrebat la 15 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
O alta alternativa la situatia dumneavoastra
In cazul in care va inceteaza de drept CIM, puteti sa depuneti dosarul pentru indemnizatie de somaj. Plata indemnizatiei de somaj se suspenda atat timp cat dumneavoastra prezentati concediu medical pentru maternitate.
OUG 158 DIN 2005
Art. 23. - 1 Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.

2 De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. 1, daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
Contractul de munca poate inceta de drept pe perioada concediului prenatal daca angajatorul nu decide sa il prelungeasca. Depinde de el daca vi se va prelungi sau nu contractul. Insa in cazul in care se decide asupra prelungirii, aceasta va trebui facuta inainte de a intra in prenatal, contractul neputand fi prelungit pe parcursul concediului, dat fiind statul de suspendare al contractului ca urmare a acordarii concediului de maternitate.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu alexei delimart Ioana Popa Marius Ion Radu Anton Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024