ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

micsorare salar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. In data de 01.11.2013 m-am intors la munca din concediu de crestere copil pana la varsta de 1 an. La intoarcere administratorul societatii mi-a spus ca este nevoit sa ma tina la lucru dar va trebui sa imi micsoreze salariul (initial mi-a comunicat ca ma concediaza) Este legal sa imi micsoreze salariul fara schimbarea functiei (in prezent functia mea este de director economic) si ce se intampla in cazul in care eu refuz micsorarea salariului?


Adaugata in: Drepturi salariale
Oana Balaceanu
 User  Oana Balaceanu
a intrebat la 03 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2013
Modificarea salariului de incadare, cel trecut in contractul individual de munca, nu se poate face unilataral de catre angajator decat daca acesta modificare este impusa de un act normativ. Altfel, este oblgiatorie incheierea unui act aditional, semnat de ambele parti. Dvs aveti dreptul sa refuzati aceasta modificare daca nu sunteti de acord cu termenii ei, nesemnand actul aditional. Acelasi lucru se aplica si in cazul modificarii functiei de incadrare. Daca angajatorul continua in aceasta directie si aplica modificarea fara acordul dvs, puteti sesiza ITM si chiar depune actiune in instanta, solicitand inclusiv plata unor daune cauzate de el.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024