ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

modificare salar la o persoana aflata in concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati, sunt intr-o mare incurcatura. Stiam ca la persoanele aflate in crestere copil este contractul suspendat (inclusiv in Revisal) si nu se poate face nici o modificare pana nu revine la servici, dar la persoanele aflate in concediu medical nu am stiut acest lucru. Avem o persoana aflata in concediu medical incepand cu data de 20.08.2013, a facut preinfart a fost operata si i sa pus stend. De atunci e tot in medical, abia acum a fost la testul de efort si asteapta verdictul medicilor daca va mai putea sa revina la servici sau nu. Este angajat ca si sofer autocamion. Problema e, ca, incepand cu data de 01.12.2013 am facut majorare de salar pentru un grup de angajati printre care l-am inclus si pe respectivul angajat. Am transmis in Revisal, iar acum aud dintr-o parte si din alta ca lui nu trebuia sa ii fac modificarea. Va rog sa imi spune-ti ce sa fac acum ? Sa ii fac un alt act aditional la contract si sa revin la salarul initial ? inclusiv transmiterea la ITM ? Nu vreau sa ma probleme cu ITM-ul din punct de vedere Revisal, oricum salarul pentru luna decembrie si in continuare ii este calculat la cuantumul ultimelor 3-6 luni (asta stie contabila).
Va multumesc mult de tot. Ioana

Ioana Cazan
 User  Ioana Cazan
a intrebat la 21 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgiana Dragomir
 User Georgiana Dragomir
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Iun. 2014
Buna ziua,
Conform art. 50 lit. (b), contractul se suspenda pentru incapacitate temporara de munca; dar, in acelasi timp, conform HG 500/2011 privind REVISAL, Art. 3, pct. (h) - Registrul se completeaza cu urmatoarele:"perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale".
Deci, problema este urmatoarea: nu pot inregistra in REVISAL suspendarea (art. 50 (b) nu exita in REVISAL), insa nu pot face nici majorarea salariului, angajatul fiind in concediu medical.
Ce pot face in aceasta situatie?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Cazan
 User Ioana Cazan
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Ian. 2014
Multumesc mult
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Ian. 2014
Art. 49
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
........................
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.


Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2014
Pe perioada concediului medical contractul de munca este suspendat de drept, in baza certificatului eliberat de medic. Ca atare, asupra contractului nu se pot efectua modificari. Fiind in perioada de suspendare nu se putea pune problema semnarii unui act aditional de catre salariat, deci aici iar nu este bine. Modificarea trebuia facuta cu data revenirii lui din concediul medical, din perioada de suspendare.

Nu aveti cum sa ii faceti act aditional acum, pentru ca acela nu este document unilateral, trebuie semnat si de salariat, iar acesta nu se afla la lucru.

E o neregula acolo, din pacate, si care are la baza nerespectarea unor prevederi legale. Incercati o adresa catre ITM si vedeti ce se poate face in acest caz, eventual sacorectati data de la care se aplica modificarea salariului.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024