ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare salariu minim pe economie si transmitere Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va retin atentia cu doua situatii specifice in care contractul individual de munca a doua dintre salariatele noastre este suspendat, una pe durata sarcinii si lehuziei - concediu de maternitate, iar cea de a doua pe durata concediului de incapacitate temporara de munca, astfel ca la data de 01 iulie 2014 cand s-a efectuat modificarea salariului minim pe economie cum vom proceda cu aceste doua angajate. Cand vom putea efectua modificarea salariului? Se poate opera modificarea si in aceasta perioada de suependare a contractului?

Va multumesc!

Alina Mihaela Traistaru
 User  Alina Mihaela Traistaru
a intrebat la 07 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Mihaela Traistaru
 User Alina Mihaela Traistaru
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2015
Se poate opera modificarea salariul minim pe economie cu data de 16 a unei luni? In acel moment a incetat concediul medical al angajatei.

O zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Iul. 2014
Modificarea slariului minim se aplica incepand cu data de 1 iulie 2014, dar nu trebuie facuta neaparat in aceasta data. Pentru salariatii aflati in perioada de suspendare modificarea o faceti la revenirea lor in unitate, cu data respectiva. Aveti in acest sens art. 49 (6) din Codul muncii republicat care prevede ca:

Art. 49
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Cu alte cuvinte se decaleaza data modificarii salariului minim pentru acest salariate. Daca ele revin tot in luna iulie atunci le puteti modifca salariul in luna curenta. Daca nu modificarea o faceti cu luna revenirii lor.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024