ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare unilaterala a salariului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va aduc in atentie urmatoarea speta:
Imi desfasor activitatea intr-un Institut de cercetare din cadrul unei universitati de stat din Romania (acreditata). Angajarea mea a fost facuta pe perioada nedeterminata, iar functia este de cercetator stiintific (conform legilor 319/2003 si 1/2011).
Dupa aproximativ 3 ani, conducerea universitatii doreste sa nu mai asigure fondul de salarii pentru cercetatorii stiintifici si personalul auxiliar de cercetare, obligand cercetatorii sa isi asigure salariile prin accesarea proiectelor europene (sau alte tipuri de proiecte) sau prin atragere de fonduri (contracte cercetare, sponsorizari, donatii). Practic vor fi platite salariile doar daca se castiga proiecte (ceea ce este aproape imposibil avand in vedere lipsa axelor de finantare si a experientei angajatilor in scrierea de proiecte).
Fisele posturilor prevad activitati de cercetare: scriere de articole, scriere de carti, participari conferinte, organizare conferinte etc. Acestea se cuantifica in ore de cercercetare ce trebuie indeplinite intr-un an (1640 de ore de cercetare).
Mentionez ca in CIM nu este pevazuta aducerea de fonduri pentru asigurarea salariului. Nici anuntul de angajare nu a prevazut asa ceva.
Este legal ceea ce doreste conducerea sa faca? Va multumesc pentru raspunsurile dvs.



Cristea Adrian
 User  Cristea Adrian
a intrebat la 02 Iul. 2022
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024