ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Muncitorul calificat in sectorul bugetar cat trebuie sa aiba salariul min.?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am intrebat exact cat trebuie sa aiba muncitorul calificat in sectorul bugetar? In alta ordine de idei: mai exista indici de ierarhizare in setorul bugetar? Care este temeiul legal?

Lica Balan
 User  Lica Balan
a intrebat la 19 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2015
Salarizarea personalului bugetar se realizeaza in concordanta cu prevederile OUG 83/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.
Salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia publica in care persoana in cauza este incadrata sau din institutiile subordonate acestora, in cazul in care nu exista o functie similara in plata, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit sau incadrat in aceeasi institutie publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade sau trepte, potrivit prevederilor art. 5 alin. (1) din OUG 83/2014.
Art. 5.
(1) ?n anul 2015, pentru personalul nou-?ncadrat pe funcţii, pentru personalul numit/?ncadrat ?n aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat ?n funcţii sau ?n grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare ?n plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică ?n care acesta este ?ncadrat sau din instituţiile subordonate acestora, ?n cazul ?n care nu există o funcţie similară ?n plată.
(2) Pentru funcţionarii publici care se transferă, sunt redistribuiţi din corpul funcţionarilor publici sau sunt reintegraţi ?n funcţie, potrivit legii, ?n cursul anului 2015, salarizarea se face la nivelul de salarizare ?n plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică ?n care acesta este ?ncadrat.
(3) ?n cazul funcţionarilor publici nou-?ncadraţi sau promovaţi, nivelul de salarizare ?n plată pentru funcţiile similare este cel corespunzător treptei 3 de salarizare utilizate ?n anul 2010.
(4) ?n situaţia ?n care ?n cadrul instituţiei/unităţii de ?nvăţăm?nt nu există funcţie similară, salariul pentru acea funcţie se stabileşte aplic?nd prevederile Legii nr. 63/2011 şi, succesiv, actele normative care au urmat după acest act normativ.
(5) ?n anul 2015, ordonatorii principali de credite/ordonatorii de credite pot aproba demararea procedurilor privind promovarea pe funcţii, grade sau trepte profesionale a personalului numai cu condiţia ?ncadrării ?n cheltuielile de personal aprobate ?n buget.
Coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare sunt prevazuti in anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024