ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ore suplimentare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua si la multi ani! In data de 15-07-2013 am fost concediat de catre SC Unicom Tranzit Bucuresti, punct lucru FIENI, din motive care nu-mi apartin, prin desfiintarea postului. In fiecare sambata eram chemat la lucru si lucram 2-4 ore, dupa care eram trimis acasa, pe motiv ca nu au treaba cu mine pentru a acoperi programul de 8 ore. Eram pontat 2-4 ore care le primeam liber, nefiindu-mi platite, deoarece angajatorul spunea ca nu are bani pentru plata orelor suplimentare,sau platea o jumatate de an si jumatatea cealalta i-mi dadea liber in perioada de iarna cind activitatea se reducea.Sa procedat corect cu calculu orelo suplimentare? Daca nu, unde trebuie sa ma adesez? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Adaugata in: Drepturi salariale
Mihaita Grigorescu
 User  Mihaita Grigorescu
a intrebat la 06 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Ian. 2014
Acele zile libere acordate in perioadele fara activitate ar fi trebuit sa fie platite cu salariul normal. Daca nu s-a intampla asa, atunci angajatorul a incalcat legea si puteti include in sesizarea dvs catre ITM si acest aspect, iar in instanta puteti cere inclusiv daune materiale sau morale ca urmare a prejudiciului cauzat de angajator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Ian. 2014
Munca suplimentarea poata fi efectuata in avans, in perioadele mai aglomerate, in contul zilelor din perioadele cu activitate redusa din urmatoarele 12 luni. Acest lucru este corect, in conformitate cu prevederile din Codul muncii republicat.

Art. 122
(3) In perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate in urmatoarele 12 luni.

Referitor la orele lucrate in weekend insa, pentru acelea ar fi trebuit sa primiti spor de weekend stabilit prin CCM sau CIM, in functie de caz si doua zile libere consecutive, din aceeasi saptamana, drept repaus saptamanal. Daca acest drept a fost incalcat va puteti adresa inspectorilor ITM si eventual instantei de judecata pentru recuperarea drepturilor neacordate la timp.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024