ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Plata pentru cumul de functii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat intr-o primarie de comuna pe postul de casier. Prin dispozitie, datorita pregatirii pe care o am (facultatea de psihologie -asistenta sociala), mi-au fost delegate si atributiile asistentului social. Mentionez ca primaria nu poate angaja o persoana pe acest post, desi in statul de functii este prevazut, datorita unei ordonante de guvern.
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa fiu retribuita pentru munca respectiva, in ce cuantum si in baza caror legi.
Va multumesc anticipat si promit sa va trimit o sampanie din primul salariu marit.


Adaugata in: Drepturi salariale
Alexandru Mane Alexandru
 User  Alexandru Mane Alexandru
a intrebat la 09 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Ian. 2014
Unele unitati bugetare mai practica inca plata unui spor de 50% pentru cumularea a doua functii in locul incheierii unui CIM separat, dar aceasta modalitate de remunerare nu mai este legala. Ea figura in CCMUN, contract expirat inca din 2011 si ale carui prevederi la acest moment nu se mai aplica. In consecinta, ar trebui respectat art. 35 din Codul muncii, conform caruia cumulul, pentru personalul contractual, se realizeaza prin incheierea mai multor CIM cu acelasi angajator sau cu angajatori diferiti.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2014
In mod normal si legal ar trebui sa aveti contract separat pentru functia de psiholog si drept de libera practica, licenta nu este suficienta ca sa puteti practica in calitate de psiholog. De asmenea, printr-un singur contract si intr-o singura fisa de post nu se pot trece atributiile a doua functii total diferite, contractul se incheie pentru o singura functie in conformitate cu Codul Ocupatiilor din Romania (COR).

Functia de psiholog nu este una electiva si nici de functionar public ca sa putem spune ca angajatorul va poate numi in functie sau ca puteti fi ales.

Odata incheiate contracte pentru fiecare functie sigur ca ar trebui sa primiti si un salariu pentru fiecare dintre ele. De asemenea, va trebui sa va decideti asupra functiei de baza si sa ii comunicati acest lucru si angajatorului, mai precis responsabilului de la resurse umane, pentru calculul deducerii personale. Obligatia de a alege si declara functia de baza in cazul unui cumul este prevazuta in codul fiscal.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu alexei delimart G Stancu Gratiela Petrescu Marius Ion adriana iancu