ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am lucrat la un patron timp de 2 luni (din care efectiv 1 saptamana) cu contract individual de munca. Angajatorul nu m-a platit pe aceste 2 luni. Am anuntat ITM, l-au chemat, el nu s-a prezentat si intr-un final ITM imi trimite instiintare ca a fost amendat conform legii 108/1999.
Cand am primit fisa fiscala am observat data angajarii 23.09.2011 in loc de 01.09.2011 (inregistrata in REVISAL). L-am dat si in judecata, instanta fixand un termen de 1,5 ani. La depunerea cererii de chemare in judecata nu am reclamat si faptul ca datele de angajare de pe cele 2 documente nu corespund (intrucat nu aveam fisa fiscala).
Intrebarea 1: pentru faptul ca nu a inregistrat la timp CIM (dovada fiind fisa fiscala, ma pot adresa ITM-ului ? Ce ii poate face ITM-ul ?
Intrebarea 2: Am incercat sa ma inteleg cu angajatorul, insa ma evita. Ce pot face din punct de vedere legal ?

Multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Iulian Dragan
 User  Iulian Dragan
a intrebat la 17 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iul. 2012
Neoperarea in Revisal conform teremenelor prevazute in HG 500/2011 se sanctioneaza prin amenzi destul de mari prevazute in Hotarare. Inspectorii ITM sunt cei care pot solicita aceste amenzi contraventionale, in urma unui control. Din punct de vedere legal este de competenta ITM neoperarea la timp in Revisal. Cat despre faptul ca angajatorul nu vrea sa stea de vorba, nu exista lege care sa il sanctioneze in acest sens. Ce puteti face este sa luati legatura cu ITM pentru necopletarea corecta a Revisal, facand dovada celor reclamate, si sa asteptati termenul stabilit de instanta pentru proces.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024