ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Poprire pe salariul din cauza primei de craciun


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt insarcinata si in luna dec 2013 am beneficiat de 10 zile CM si restul lunii concediu prenatal, luna ianuarie 2014 concediu prenatal. Cand m-am dus la societate sa-mi iau lichidarea pt dec mi s-a adus la cunostinta verbal ca nu mai primesc nici un ban pt ca nu trebuia sa-mi dea prima de craciun si sa zic mersi ca mi-au dat pana banii pana acum. Nu mi-au dat fluturas sau vreun alt document.Presupusul motiv este ca nu am dreptul la prima daca nu am nici o zi lucrata in luna dec, dar prima a fost data pt tot anul nu doar pt o luna, este prima anuala nu lunara. Prima a fost in valoare de 400 lei, impozitata sau nu, nu stiu. Motivarea lor a fost ca acum imi opresc banii pt ca s-a produs o greseala pe care nimeni nu vrea sa si-o asume dar ale carei consecinte le suport doar eu personal. Din cate am citit am vazut ca poprire pe salariu se poate face doar in urma unei hotarari judecatoresti si atunci ti se aduce la cunostinta printr-un document oficial, nu vorbe. Ce parere aveti? Multumesc.

Karenina Anna
 User  Karenina Anna
a intrebat la 21 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului karenina anna la 23 Ian. 2014
Da, sigur ca o iau. Nu este obligatoriu sa mergeti la ei. S-ar putea sa dureze putin pana vin in control, dar sunt obligati sa ia in considerare solicitarea. Veti primi un numar de inregistrare la scurt timp dupa ce le trimiteti sesizarea. Daca folositi formularul de pe site (in cazul in care exista unul) pentru transmiterea ei este cu atat mai bine pentru ca inregistrarea se face automat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Karenina Anna
 User Karenina Anna
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Ian. 2014
Pot depune online o sesizare,adica o iau in considerare cei de la ITM? Urmeaza sa nasc si abia ma mai misc si chiar nu pot sta pe la cozi in starea asta? Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2014
Aveti dreptate, o poprire trebuie sa aiba la baza un act executoriu, de obicei emis de instanta de judecata in urma unei actiuni depuse de creditor sau entitatea careia i se datoreaza sume de catre salariat. Altfel nu este chiar in regula o retinere din salariu. Depuneti o plangere la ITM, iar daca nu se rezolva cu ajutorul lor, se poate efectua un control din partea Fiscului sau chiar solicita acest drept in instanta de judecata. Cat timp el apare mentionat in CCM sau RI, angajatorul ar trebui sa respecte prevederea si sa il acorde.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024