ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Posibilitate norma anuala de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Firma noastra lucreaza in domeniul constructiilor cai ferate. Oamenii nu lucreaza iarna. Exista posibilitatea sa aiba un salariu de baza, pe care primesc fiecare luna, un cadru anual de performanta, ( de exemplu numar suduri executate), si sa tinem evidenta, iar dupa ce au indeplinit performanta stabilita in cadrul anual, rezultatele peste performanta stabilita sa fie platita ca premiu? In cazul in care se poate asa, cum pontez oamenii cand nu lucreaza?

Agnes Maria Porzsolt
 User  Agnes Maria Porzsolt
a intrebat la 25 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2014
Nu se poate sa nu acordati salariu lunar, care sa respecte nivelul minim brut stabilit la nivel de tara, prin HG 871/2013. Conform Codului muncii angajatorul trebuie sa garanteze in plata acest salariu si sa il acorde lunar. Pe lanaga acest salariu puteti plati un bonus de performanta daca doriti, in functie de realizarile angajatului, sau o prima, pe care o treceti pe statul de plata si care face parte din salariul brut din luna in care este acordat. Va fi spus impozitarii si calculului contributiilor.

In perioada in care nu aveti activitate puteti dispune masura reducerii / interuperieii temporare a activiatii, in temeiul art. 52 (1) c) din Codul muncii republicat. Este perioada de suspendare iar pe parcursul ei puteti acorda o indemnizatie de 75% din salariul de baza, asa cum prevede Codul muncii republicat.

O alta solutie ar fi ca in perioadele de varf salariatii sa efectueze ore suplimentare in contul perioadelor cu activitate redusa, cand vor primi liberul cuvenit pentru munca suplimentara derulata in avans. (Art. 122 (3) in Codul muncii).

Acestea sunt variantele pe care le aveti la dispozitie, ca angajator, in asa fel incat sa respectati prevederile legale si drepturile salariatilor.

Alte intrebari despre Drepturi salariale