ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

prejudicii financiare anuntate dupa incetarea contractului sub art 31 alin 3


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

am avut contract cu perioada de proba de 3 luni. Dupa 2.5 luni aproximativ, angajatorul m-a notificat ca incheie contractul sub art 31 alin 3. La o saptamana dupa aceasta notificare l-am intrebat cand imi da salariul pentru perioada lucrata, iar el ma anunta ca va calcula salariul si prejudiciile aduse firmei.
1. in situatia inchiderii contractului sub 31/3 cand se face lichidarea angajatului ? (am predat la firma telefon, masina de serviciu in ziua notificarii).
2. angajatorul imi poate calcula prejudicii dupa incetarea contractului? Daca da, in ce conditii? Mentionez ca am semnat un ROI in care termenii legati de confidentialitate sunt extrem de vagi si sunt lasati la latitudinea angajatorului.
3. daca prejudiciile sunt nesimtite, pot da in judecata firma?

Multumesc!

Andreea Chiricea
 User  Andreea Chiricea
a intrebat la 10 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Oct. 2013
Drepturile salariale se platesc la data stabilita in acest scop prin Regulament Intern si contractul de munca, nu mai devreme si nu mai tarziu.

Da, angajatorul poate face acest lucru daca ati avut activiati in gestiune sau daca se constata pagube care tin de dvs. asupra obiectelor in cauza. Mai ales daca nu ati semnat inca fisa de lichidare, inseamna ca inca nu s-a stabilit daca sunt probleme. Dar daca ati semant deja lichidarea si in ea apare ca e totul in regula, atunci nu prea ar fi corect sa va incrimineze de pagube ulterior.

Clauza de confidentialitate se introduce in contractul de munca sau in RI si produce efecte pe durata si dupa incetarea CIM. Ea se refera la interdictia de a face cunoscute informatii de natura confidentiala. Tine si de etica putin.

Chiar daca nu sunt, o puteti face, cat timp considerati ca nu s-a procedat in conformitate cu legea puteti oricand sa il actionati in judecata.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Viviana Serni Marius Ion Gratiela Petrescu Radu Anton Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024