ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prima de instalare in invatamant


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt profesor suplinitor de limba franceza, in mediul rural, obtinand acest post prin concurs anul trecut, in 2012. Este primul an in care predau, deci sunt profesor debutant, absolvind facultatea in anul 2010. Am o intrebare la care as avea urgent nevoie de un raspuns. Dl director din scoala mi-a spus de prima de instalare. Conform unei legi mai vechi, cei care erau in primul an de invatamant si in termen de 5 ani de la absolvirea facultatii, primeau aceasta prima in cuantum de un salariu. Astazi mi s-a spus de la scoala ca liderul sindical din Inspectoratul judetului nostru a spus ca eu nu am dreptul la aceasta prima pentru ca nu sunt in primul an in invatamant IMEDIAT dupa ce am sustinut licenta. Cum este de fapt? In alte judete am inteles ca s-ar fi aprobat aceasta prima. Va rog din suflet,as dori un raspuns: beneficiez sau nu? As dori si temeiul legal. Parerile sunt impartite si am impresia ca aceasta noua lege este interpretabila.

Adaugata in: Drepturi salariale
Minescu Georgiana
 User  Minescu Georgiana
a intrebat la 16 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Minescu Georgiana la 18 Feb. 2013
Vedeti daca nu cumva apare ceva in contractul colectiv intern sau in regulamentul intern al scolii. Da, sunt acelasi lucru.

Este o situatie discriminatorie, din ce spuneti dvs. Puteti sesiza ITM sau merge in instanta daca sunt astfel de probleme, ca sa primti drepturile stabilire prin lege si contracte / regulament intern.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Minescu Georgiana
 User Minescu Georgiana (Profesor, SCOALA CU CLASELE I-VIII VITANESTI)
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Feb. 2013
Multumesc mult pentru raspuns.Nelamurita sunt pentru ca,la o scoala de langa cea in care predau,aceasta prima s-a dat luna trecuta uni profesor si nu mi se pare corect ca unii sa primeasca si altii nu.Dupa ce anume mecanism functioneaza acest lucru?Unele scoli dau,altele nu...Nu inteleg...Doar daca m-ati mai putea lamuri cu INDEMNIZATIA DE INSTALARE...e acelasi lucru cu prima?Multumesc anticipat!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2013
Legea care prevedea acordarea primei de instalare pentru invatamant a fost abrograta de legea invatamantului 1/2011 iar aceasta din urma nu contine prevederi referitoare la acordarea unei astfel de prime. Singura prima de instalare acordata acum este cea pentru situatiile de incadrare din somaj. Noua lege, cea a invatamantului nu este interpretabila, pur si simplu nu contine prevederi referitoare la acest tip de venit.

Vedeti aici http://slivrancea.blogspot.ro/2012/10/despre-prima-de-instalare-si.html un articol din tribuna invatamantului din octombrie 2012 , care explica destul de detaliat despre acordarea primei.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024