ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Probleme cu salarizarea


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat al unei institutii publice de stat directia generala de protectie sociala a copilului in functia de inspector cu un salariu brut de 979 lei. In cursul lunii a 11a 2012 am fost in concediu de medical 10 zile, restul de zile lucratoare am fost la program si am primit un salariu total de 210 lei. Am intrebat la serviciul contabilitate, d-na director mi-a spus ca pentru plata salariului nu a avut in calcul numai concediu medical, iar pontajul nu i-a fost adus de cei care trebuiau sa se ocupe de acest lucru asa ca suma pe care am primit-o asta este. Luna urmatoare aceasta situatie s-a repetat cu mentiunea ca in luna decembrie am beneficiat de 9 zile de concediu de odihna pe anul 2012 suma totala incasata fiind de 299 lei. Raspunsul a fost cam acelasi, este normal? M-am adresat in scris prin posta cu confirmare de primire cerandu-le explicatii si restituirea sumelor. Astept termenul legal pentru solutionare a petitiilor, dar mai departe ce-i de facut? Daca raspund sau daca nu, cum sa procedez sa-mi recuperez banii si sa las o relatie buna cu angajatorul (tinand cont ca in prezent merg la program/serviciu fara abateri si respectand programul de lucru si sarcinile ce-mi revin)?

Aurel Stoian
 User  Aurel Stoian
a intrebat la 11 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Aurel Stoian
 User Aurel Stoian
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Feb. 2013
...multumesc pt raspuns, m-am adresat in scris institutiei cerandule explicatii, am primit un raspuns, in care mi se raspunde de la exact cu datele pe care l-am trimis eu adica faptul ca pe luna a11a si a12a am fost plati cu sumele arateate, iar pt. restul zilelor lucreate nu am fost trecuta in pontaj si deci nu am fost platita, fara a se arata pesoanele care se fac vinovate de aceasta neglijenta si fara a se restitui sumele de bani restante. la itm ma pot adresa si in format electronic? iar pt instanta... implica automat sa-mi angajez un avocat, nu?

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Feb. 2013
Puteti sa va adresati ITM pentru nerespectarea drepturilor legale, insa drepturile salariale neplatite la timp, din pacate, le puteti recupera numai in instanta de judecata, in baza unei hotarari emise de ei. Inclusiv cei de la ITM va vor trimite in aceasta directie.

Sunt multe nereguli acolo, concediul de odihna nu trebuie sa afecteze salariul. Pentru luna noiembrie posibil sa va fi platit doar concediul medical. Pentru luna decembrie insa e ceva si mai grav acolo, pentru ca perioada de concediu de odihna nu afecteaza veniturile salariate in sensul diminuarii lor.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Aurel Stoian
 User Aurel Stoian
a raspuns userului gabriela Arghir la 12 Feb. 2013
...multumesc pt raspuns, nu am cu cine sa discut acolo, fata de cele spuse mai sus, care sunt pasii de urmat? unde sa ma adresez? la itm sau ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 12 Feb. 2013
asta este un abuz.Nu am auzit ca cineva sa nu plateasca salariul unui angajat ca nu i s-a adus pontajul.Dar acolo nu exista comunicare? Luna noiembrie a fost de 21 zile lucratoare.Pt. 10 zile ati prezentat CM, la serviciul Personal.Pentru restul 11 zile cine trebuia sa va faca pontajul?De ce nu vi l-a facut? Daca v-au fost platite doar 10 zile CM din 21 lucratoare, inseamna ca restul 11 zile ati fost pontat in CFS sau ...nemotivat.Este un abuz, in conditiile in care ati fost la munca.Nu v-a vazut nimeni la serviciu? CFS se acorda salariatului NUMAI in baza unei cereri scrise. Daca v-au pontat nemotivat este si mai grav.
Persoana care va face pontajul trebuie intrebata de problema asta.Nu cred ca directoarea are sarcina asta.
Vorbiti la serviciul Personal/ salarizare/ contabilitate

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion alexei delimart Radu Anton Viviana Serni Ioana Popa Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024