ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

programul de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Intr-o unitate bugetara cu profil hotelier, 2 electricieni de la intretinere singurii angajati pe aceasta meserie , au program de lucru in ture : 2 zile 12 ore /zi lucreaza , apoi 2 zile sunt liberi . Unul pe o tura iar celalalt pe cealalta tura , fara pauza in timpul unui an calendaristic decat concediul legal. De multe ori zilele in care lucreaza sunt zile de sambata , duminica sau sarbatori legale dupa cum pica tura . Cum ar trebui sa fie platite aceste zile sambata , duminica sau sarbatori legale ? E este legal sa lucreze non stop de la un concediu la altul fara bonuri de masa , pe un salar de doar 680 lei / luna ? Ore suplimentare nu se platesc interzis de la guvern , liber nu se poate lua deoarece mereu trebuie sa fie un electrician la lucru . Este legal ? Ce se poate face in acest caz . Ati putea sa imi specificati legea dupa care sunt platiti acest muncitori bugetari ?

Adaugata in: Drepturi salariale
Ciprian Mircea Manescu
 User  Ciprian Mircea Manescu
a intrebat la 20 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ciprian Mircea Manescu
 User Ciprian Mircea Manescu
a raspuns la intrebare la 22 Dec. 2011
La programul de lucru amintit nu s-au platit dublu si nu s-a dat niciodata liberul aferent pentru zilele de sambata , duminica sau sarbatori legale . Intotdeuna s-au adunat orele muncite si daca aceste ore au fost egale cu orele normale de lucru din acea luna s-au platit doar orele normale de lucru fara a tine seama ca s-a muncit sambata , duminica sau sarbatori legale . este legal ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Dec. 2011
Legea este 53/2003 - Codul Muncii modificat prin legea 40/2011. Aceste persoane sunt platite in baza Codului Muncii, asa cum prevede legea salarizarii in sistemul bugetar pe 2011. Zilele de sambata si dumnica, lucrate, se platesc cu un spor la salarii, spor ce se stablileste prin CCM aplicabil sau CIM. Este posibili insa ca si plata acestor zile sa fie momentan sistata de guvern, dat fiind faptul ca intra la categoria sporuri iar din cunostintele mele, persoanele incadreate in sistemul bugetar nu primesc sporuri in acest an.

Salariul de 680 RON/ luna este legal, respecta legislatia in vigoare. Salariul minim pe economie pentru 2011 este de 670 RON burt.

Daca insa aveti convingerea ca vi se incalca anumite drepturi prevazute in legislatia in vigoare, va puteti adresa celor de la ITM pentru efectuarea unui control.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Viviana Serni Marius Ion Radu Anton George Andreescu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024