ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Rambursarea unui venit salarial


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Faptul ca am primit un venit salarial care este optional - bani pentru carti ...respectiv 100 de euro, a modificat venitul salarial. Acesta a afectat primirea unei indemnizatii. Care ar fi procedura de rambursare a acelui venit. Se poate modifica in acest fel venitul salarial corespunzator acelei lunii si astfel sa nu-mi afecteze primirea indemnizatiei?

Liliana Cojocaru
 User  Liliana Cojocaru
a intrebat la 29 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Liliana Cojocaru la 30 Dec. 2012
Va multumesc pentru urare, un an cat mai bun si dvs. si mult succes in rezolvarea acestei situatii!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liliana Cojocaru
 User Liliana Cojocaru
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Dec. 2012
Am utilizat banii. Dar nu ii pt returna ca sa reglez aceea cerinta. Se pare ca oricat le-as regla eu, pentru aceea luna au fix acea valoare. Indemizatia este legata de nivelul venitului salarial...este una din conditii. Se pare ca mi-a depasit cu cativa lei si este de ajuns sa nu mai incasez indemnizatia. De fapt sa o returnez. Ca daca stiam ca o depasesc nu mai luam acei bani . ..
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Un An Nou mult mai bun. La multi ani!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Liliana Cojocaru la 30 Dec. 2012
In cazul cadrelor didactice este altceva, sumele sunt suportate de stat, ele se acorda in baza Legii 316/ 2006 si HG 453/2007, la cererea cadrelor didactice. Nu stiu sa va spun care este tratamentul fiscal al acestui tip de beneficiu. Dat fiind faptul ca sunt suportate de stat aceste sume, nu cred ca intra in calculul contributiilor la nivel de angajator, ca orice alt ajutor acordat de stat.

Presupun ca daca nu ati utilizat banii puteti solicita returnarea lor si sa va reglati astfel in prvinta respectivei indemnizatii. Indemnizatiile sunt de obicei drepturi, si nu obligatii pentru beneficiar. Ele pot avea carcater obligatoriu pentru entitatea / institutia care ar trebui sa le plateasca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liliana Cojocaru
 User Liliana Cojocaru
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Dec. 2012
Eu nu am fost atenta si stiind ca 100 de euro nu este impozabila sau nu intra la calcul cu salariul nu i-am dat importanta. Dar am constatat ca tot felul de drepturi banesti fie ca sunt sau nu impozabile direct ...habar nu am daca este impozabil 100 de euro, totusi se adauga venitului salarial. De acesti bani este obligatoriu ca si cadru didactic sa iei carti, dvd uri-material didactic. Poti lua oricat ideea este ca se deconteaza aceasta suma fixa cel mult.
Pe de alta parte primesc o indemnizatie care este acordata numai daca nu se atinge un anumit plafon al veniturilor salariale. Eu crezand ca am un salariu mic, nu am tinut cont sa calculez daca ating acel plafon. Astfel dreptul la indemnizatie mi-a fost afectat de prezenta acestui drept salarial. El este un drept...nu o obligatie. Practic as fi putut sau in continuare pot renunta la el ca sa nu ating acel plafon impus pentru indemnizatie. Deci daca nu iau 100 de euro sau cumpar acele materiale didactice intr-o valoare mai mica nu ating plafonul.
Acum pentru a nu-mi afecta indemnizatia mai pot rambursa unitatii scolare banii aceia si sa se rectifice venitul meu salarial corespunzator acelei luni?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Dec. 2012
Nu stiu despre ce indemnizatii vorbiti, insa de regula acestea iau in calucul veniturile profesionale impozabile sau contributiile platite catre Casele de Asigurari (somaj, pensii, sanatate). Mergeti la institutia care v-a paltit acea indemnizatie si incercati sa aflati direct de la sursa care este modalitatea de rambursare a sumelor amintite.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024