ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recalculare drepturi salariale dupa revenirea din concediul de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Am revenit la serviciu din concediul de crestere a copilului (am optat pentru 1 an) si am fost incadrata pe acelasi salar cu care am plecat inainte de nastere, la care s-au adaugat cei 15 % ( lucrez in domeniu cultural). Mentionez faptul ca am o vechime de 13 ani si experienta in domeniu, iar la reluarea activitatii nu mi s-a cerut intocmirea unei lucrari. In 2012 o serie de colegi au fost promovati pe aceeasi functie si au salarii mai mari. Intrebarea mea este daca am dreptul sa solicit institutiei o recalculare salariala si in baza carei legi? Va multumesc.

Adaugata in: Drepturi salariale
Simona Neagu
 User  Simona Neagu
a intrebat la 11 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Simona Neagu
 User Simona Neagu
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Ian. 2013
da, m/am intors la lucru in 5 decembrie 2012. inca o data va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Simona Neagu la 11 Ian. 2013
Cu multa placere!

Prevederea inteleg ca se aplica daca ati revenit la lucru in 2012. Daca ati reluat in 2013, nu se aplica, asa cum reiese din articoul redat. Inteleg ca lucrati in sistemul de stat. Acest lucru nu inseamna insa ca nu vi se aplica actele normative citate, concediu crestere copil care vi s-a acordat fie in baza OUG 111/2010 daca ati nascut dupa 1 februarie 2011, fie in baza OUG 148/2005, se ia in considerare ca vechime in munca, serviciu si specialiate si se acorda toate drepturile ce decurg de aici.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Simona Neagu
 User Simona Neagu
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Ian. 2013
va multumesc. Am gasit si Legea 283/2011 privind aprobarea OUG 80/2010 pentru completarea art. 11 din OUG 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar , care prevede
Art. 2
In anul 2012, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat.

Art. 3
Prevederile art. 1 si 2 se aplica in mod corespunzator si personalului ale carui raporturi de munca sau serviciu au fost suspendate in conditiile legii si si-a reluat activitatea in anul 2012.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 11 Ian. 2013
Va rog din nou, dna Ganea, sa nu mai redati articole neactualizate din legi. Acest articol nu este la zi, v-am precizat si alte dati de ce. Art. 10 este abrogat, art. 5 nu mai are alinate, la art. 9 sunt alin 4 si 5, si nu 5 si 6. In plus, a fost introdusa si asimilarea ca vechime in specialitate a acestui concediu. .

Art. 22
(1) Perioada ?n care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art. 6,art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare ?n vederea stabilirii drepturilor de pensie ?n sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime ?n muncă şi ?n serviciu, precum şi ?n specialitate şi se are ?n vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă ?n raport cu acestea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Ian. 2013
Da, aveti dreptul. Pe langa articolul indicat de dna Ganea, aveti in favoarea dvs si urmatoarea prevedere din legea 202/2002:

Art. 10
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 11 Ian. 2013
Perioada de CCC este vechime in munca si serviciu pentru stabilirea drepturilor salariale

ART. 22 DIN OUG 111 DIN 2010
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024