ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recunoasterea vechimii in munca dobandita in UE


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Avand in vedere directivele UE privind libera circulatie si recunoasterea experientei profesionale si a vechimii in munca a persoanelor care au acumulat vechime in alte tari din UE, va rugam sa ne precizati daca in conditiile angajarii acestia beneficiaza de toate drepturile atunci cand se stabileste salariul de incadrare in tara gazda (Romania), respectiv acordarea gradatiei corespunzatoare vechimii acumulata intr-o alta tara UE(Italia).

Va multumim pentru sprijinul acordat.

Carmen Aman
 User  Carmen Aman
a intrebat la 20 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Apr. 2016
Perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care au desfasurat activitatea.
Pentru a putea beneficia de recunoaşterea în Romania a stagiului de cotizare la sistemul asigurarilor sociale din Italia, persoanele trebuie sa se 45 adreseze Casei judetene/municipale de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si Agentiei judetene/ municipale pentru ocuparea fortei de munca in raza careia are domiciliul.
In sectorul bugetar, pentru personalul incadrat in munca, conducerea unitatii poate aproba luarea in considerare pentru acordarea sporului de vechime in munca a perioadelor lucrate in alte sectoare decat cele bugetare, daca vechimea respectiva se apreciaza ca este utila realizarii sarcinilor si atributiilor ce-i revin.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024