ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recuperare drepturi salariale!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am lucrat 6 luni la o firma prestatoare de servicii, din nefericire aceasta firma si-a pierdut contractul (a fost reziliat ) cu firma beneficiara...noi in aceasta situatie evident ca am ramas fara loc de munca. In aceasta situatie ne putem recupera banii de concediu...jumatate din suma (avand 6 luni lucrate consecutiv ). In asa-zisele contracte pe care "angajatorii"  le dau angajatilor este stipulat bineinteles asa "ca la carte" toate drepturile ce li se cuvin, bine...de fapt nici 10 % nu se respecta din ceea ce scrie acolo. Si ca sa fie totul "legal" in viziunea lor: in adeverinta data de firma scrie ca a fost incetat contractul de munca conform Art. 55 paragraful b din Codul Muncii...noi am fost pusi direct in fata faptului implinit...si anume: ramasi pur si simplu fara serviciu! Deci exista vreo sansa sa recuperam acei bani? Va multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Marius Tudorache
 User  Marius Tudorache
a intrebat la 29 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2012
Drepturile salariale neachitate de angajator pot fi recuperate numai in instanta, din pacate. Angajatorul ar trebui intr-adevar sa plateasca zilele de concediu ramase neefectuate dupa incetarea contractului. Incetarea cu acordul partilor insa ar presupune ca dvs sa fi semnat un astfel de document, ceea ce inteleg ca nu s-a intamplat, caz in care temeiul nu este legal. Daca insa ati semnat acordul partilor, atunci este respectate procedura de incetare in acest caz.

Pentru nerespectarea clauzelor contractuale de catre angajator poate fi facuta o sesizare la ITM.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024