ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recuperare paguba produsa de salariat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema si anume: un salariat , angajat al societatii in functia de sofer, a furat de la societatea la care era angajat o cantitate de zahar si a sustras si combustibil. I s-a intocmit decizie de imputare pentru suma aferenta cantitatii de zahar sustrase, avem dovada(inregistrare video) ca a sustras si motorina de la societate, pentru care s-a intocmit un raport de comsum de combustibil, combustibil pe care urma sa-l plateasca. Avem declaratia unui alt salariat , tot sofer, care il incrimineaza pe cel in cauza. Intocmindu-i-se decizie de impunere( totodata i s-a facut cercetare disciplinara si i s-a desfacut CIM disciplinar -pt. furt), i s-a facut retinere pe salar si avans in contul pagubei produse.
Persoana in cauza a refuzat semnarea acestor acte si neprimind salariul, a facut sesizare la ITM,iar cei de acolo imi spun ca nu pot face retinere pe salar decat daca prezentam faptele si actele la Politie si Parchet. E corect? Conform art. 254 din Codul Muncii, paguba se poate recupera prin acordul partilor.In caz contrar, ce se poate face?
Va multumesc anticipat pentru informatii.
Cu stima,
Vesa Cosmina

Adaugata in: Drepturi salariale
Cosmina Mezei
 User  Cosmina Mezei
a intrebat la 18 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
Ar cam fi, pentru ca dvs vorbiti de un furt, iar acesta ar trebui prezentat intr-adevar Politiei si Parchetului pentru ca acestia sa poata stabili daca intr-adevar angajatul in cauza se face vinovat de furt.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024