ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

recuperare salarii restante-firma in faliment


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Firma la care am lucrat a fost declarata in faliment incepand cu data de 30.03.2016.In perioada 01.04-22.04.2016 am fost in preaviz,dar pentru aceasta perioada nu am primit salariul.La acesta se adauga si salariul aferent lunii februarie 2015 pe care de asemenea nu l-am primit.Avand in vedere ca administratorul,atat cel judiciar cat si cel special nu intrepind nimic pentru recuperarea acestor salarii restante din fondul de garantare,va rog sa-mi spuneti daca avem alte cai legale pentru recuperarea acestora? Va informez ca subsemnatul figurez in documentele administratorului judiciar ca reprezentant al salariatilor.


Sorin Lucian Vanta
 User  Sorin Lucian Vanta
a intrebat la 12 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2016
Salariati pot face si singuri (ori prin intermediul reprezentatului sindical) solicitarea de accesare a acestui fond. Ei isi pot recupera maxim trei salarii medii brute pe economie. Intai, trebuie sa faca rost de la Tribunal de hotararea de deschidere a procedurii de insolventa a firmei, respectiv de ridicare a dreptului de administrare totala sau partiala, precum si de notificarea adresata administratorului sau lichidatorului judiciar in vederea efectuarii demersurilor pentru plata creantelor salariale. In acesta situatie trebuie sa obtina si dovada salariilor restante prin copii dupa statele de plata sau ale fiselor de lichidare. Toate acestea trebuie depuse la AJOFM impreuna cu o cerere pentru accesarea fondului.
Impotriva unei societati aflate in insolventa nu se mai pot emite sentinte judecatoresti de obligare la plata deoarece astfel de actiuni se suspenda de drept.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024