ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

relocare firma


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul in care o firma este relocata in alt oras si refuzam acest lucru, ce drepturi avem ca si angajati? Mai este valabil dreptul la somaj, salarii compensatorii, aviz de 20 de zile lucratoare si program de munca de 4 ore pe perioada avizului? Cu cat timp inainte trebuie sa fim anuntati in legatura cu decizia de relocare?

Multumesc,

Adaugata in: Drepturi salariale
Stefania Dumitru
 User  Stefania Dumitru
a intrebat la 04 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Feb. 2012
Daca noua locatie a firmei se afla la o distanta mai mare de 50 de km fata de orasul de domiciuliu si daca raportul de munca inceteaza prin decizia angajatorului din motive neimputabile salariatului, atunci puteti refuza mutarea fara sa pierdeti somajul. Beneficiati de preaviz daca se dispune concedierea sau daca va dati demisia, conform prevederilor legale. Programul pe perioada preavizului nu este obligatoriu sa fie redus la jumatate, legea nu prevede acest lucru. Aceasta prevedere era cuprinsa in Contractul colectiv de munca la nivel national, contract care insa nu mai este in vigoare inca de la inceputul lunii ianuarie 2011.

Referitor la perioade in care trebuie sa va anunte inaintea relocarii, acest lucru nu este specificat in lege, depinde de angajator. Insa aceasta, dupa aprecierea mea, ar trebui facuta astfel incat sa puteti beneficia de preaviz.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024