ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reluare activitate dupa CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt mamica a 6 fetite, dintre care 3 la scoala si 2 la gradinita. Am finalizat in 10.02.2013 CCC. Inca din 09.01.2013 am facut cerere la banca unde aveam contract de munca suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani, pentru reluarea activitatii incepand cu data de 11.02.2013. Dupa insistentele mele telefonice si prin e-mail am aflat vineri seara, 08.02.2013, de la departamentul Resurse Umane din Centrala Bancii, ca trebuie sa ma prezint luni dimineata, 11.02.2013, la o agentie aflata la 40 km distanta de localitatea unde locuiesc, intrucat doar acolo au loc pentru mine, in localitatea in care am incheiat initial contractul de munca nemaifiind loc. Au motivat decizia lor verbala prin faptul ca in cadrul institutiei are loc reducere de posturi si aceasta e singura varianta. Am cerut o decizie scrisa privind locul meu de munca, salariul, dar, dupa o saptamana de asteptare la agentia mai sus mentionata, nu am primit nimic scris, nu am semnat nimic, dar am prestat activitate bancara cate 8 ore jumatate zilnic. Contravaloarea transportului mi s-a spus ca e in sarcina mea, nu se deconteaza. La cererea mea de a semna condica de prezenta mi s-a spus ca nu este condica, ci sunt camere de luat vederi. Ce pot sa fac? Mentionez ca am intrat dintr-un CCC in altul, pentru ultimul copil contractul meu de munca s-a suspendat in 17.06.2011, cand penultimul copil a implinit 2 ani.
Stiu ca din 01.01.2012 s-a modificat Codul muncii in favoarea angajatorului, dar in acel moment eu ma aflam deja in CCC. Stiu ca postul trebuia pastrat pana la intoarcerea mea din CCC si ca nu pot primi un loc de munca la o distanta mai mare de 30Km. As putea contesta decizia in momentul in care o voi primi? Pot solicita postul in localitatea in care am incheiat contractul de munca? Va multumesc.

Adaugata in: Drepturi salariale
Mihaela Petrasuc
 User  Mihaela Petrasuc
a intrebat la 18 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Feb. 2013
Este un abuz, in mod categoric. Ar fi trebuit sa existe documentatie scrisa pentru a va muta la alt loc de munca si implicit acordul dvs daca nu este vorba de o delegare. Daca s-ar fi restructurat postul, angajatorul ar fi trebuit sa se afle fie in reorganizare judiciara fie in faliment. Dar nu va poate muta la un alt loc de munca fara niciun act sau acord al dvs.

Pana la primirea deciziei ar trebui sa va prezentati la locatia care figureaza in contract drept locul dvs de munca. Iar abia dupa primirea deciziei sa se discute o eventuala relocare, daca dvs sunteti de acord cu ea. Orice decizie poate fi contestata, pentru ca este un act de mndificare unilaterala.

Faceti o sesizare catre ITM cat mai urgent si daca totusi nu se rezolva cu ajutorul lor, puteti actiona angajatorul in instanta, cu atat mai mult daca aveti dovezi.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024