ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Retributie restanta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la plata drepturilor salariale restante inainte de deschiderea procedurii de insolventa.
Legea 86/2006 -  lichidatorul sustine ca nu va achita salariile restante dinainte de procedura, ci numai pe cele din perioada procedurii (concret, din anul 2009 luna februarie pana la data de 10.02.2010) data deschiderii procedurii - dosar 821/30/2010 la Tibunalul Timis.
1. Din perioada mentionata salariatii au incasat cele 3 salarii de la Agentia de somaj din fondul de garantare ramanand o diferenta de 7 luni neachitate; ce se intampla cu aceasta suma ?
2. Distributia sumelor rezultate din vanzarea bunurilor societatii o va face conform art. 123 , dar numai la o parte din cheltuieli, restul distributiei pe art.121, credite preluate de A.V.A.S., legea 86/2006.
Din punctul nostru de vedere fiind vorba de drepturi salariale, nu compensatii sau alte adausuri la salarii, ar trebui sa ne incasam toate salariile restante.
3. Cui ne adresam in cazul ca lichidatorul nu respecta art. 158 din Codul muncii "salariile se platesc inaintea ori caror altor datorii ale socetatii..."
Va multumim pentru intelegere si colaborare.

Ighisan Olimpia
 User  Ighisan Olimpia
a intrebat la 23 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ighisan Olimpia
 User Ighisan Olimpia
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Sep. 2012
Buna ziua, d-na Ioana Popa, am omis sa specific ca detinem o sentinta civila colectiva nr.2693/PI din 14 decembrie 2009  in care 21 de salariati au castigat in instanta drepturile salariale, sentinta definitiva si irevocabila cu data de 19.03.2010, data dupa deschiderea procedurii ( 10.02.2010).
1. Intrebarea noastra este cine pune in executie aceasta sentinta fiind procedura de faliment concursual cu mai multi creditori ?
2. Dupa opina noastra tot lichidatorul judiciar ar fi trebuit sa anunte creditorul principal A.V.A.S. ca exista aceasta sentinta si are obligatia sa o puna in executie, totodata trebuia anuntat si judecatorul sindic de aceasta situatie in speta ca in dosarul 821/30/2010 sunt mai multe sentinte judecatoresti favorabile pentru angajatii cu repuneri pe functii si obligarea angajatorului de a recalcula si inregistra toate datele referitoare la drepturile salariale ale angajatilor.
Solicit un punct de vedere referitor la opinia noastra pe articole din legislatia muncii si legea insolventei 85/2006, solicit acest punct de vedere deoarece si contractele de munca si drepturile salariale neachitate la termen sunt garantate prin lege, chiar daca nu avem inregistrata o greanta garantata.
Va multumesc anticipat in numele colegilor mei.
Cu stima,
Olimpia Ighisan
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Sep. 2012
Lichidatorul nu are obligatia sa va plateasca salariile neplatite de angajatorul anterior declansarii procedurii de insolventa. Pentru recuperarea acestor salarii restante va puteti adresa instantei de judecata, este singura modalitate de recuperare a lor. Lichidatorul insa va plati salariile doar de la delcansarea insolventei mai departe, pana la finalul ei. In afara acestui interval nu reprezinta obligatia lui de plata.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024