ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salarii compensatorii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Mama mea lucreaza de 21 de ani la Posta Romana. De curand s-au facut disponibilizari colective insa postul ei nu a fost disponibilizat. Cei disponibilizati primesc salarii compensatorii iar celor ramasi li s-au redus norma la 75% (desi volumul de munca a crescut) si i-au reorganizat. Ulterior a primit un act aditional pe care trebuie sa-l semneze cum ca este de acord cu aceasta norma redusa. Mama ar dori sa fie si ea disponibilizata si sa primesca salariile compensatorii. I s-a spus de la sindicat ca  daca refuza sa semneze acel act aditional de reducere a normei, ar avea si ea dreptul la acele salarii in baza ordonantei nr.36 din 2013.  As dori sa stiu daca cei de la sindicat au informat-o corect pe mama mea si daca ar fi un motiv de concediere fara a beneficia de vreun drept salarial nesemnarea acelui act. (Mentionez ca nu ar fi prima data cand unitatea ar avea intentii ascunse in ceea ce privesc drepturile angajatilor).
Va multumesc!




Ramona Ariton
 User  Ramona Ariton
a intrebat la 14 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2013
Nesemnarea actului aditional nu poate reprezenta motiv de concediere. Dar poate beneficia de salarii compensatorii daca este concediata prin procedura colectiva, in baza actului normativ invocat. Probabil ca daca refuza semnarea actului si nu se modifica norma ramane alternativa concedierii, dar pentru simplul refuz de semnare a actului nu se acorda salarii compensatorii. Doar daca intra si ea in aceasta procedura de restructurare.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024