ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salariul de incadrare la asistent medical principal,


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,sunt angajat ca asistent medical principal,gradatia 5,clasa 52,daca va rog,imi puteti spune ce salar de incadrare corespunde acestei gradatii?multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Marius Voda
 User  Marius Voda
a intrebat la 24 Sep. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului marius voda la 29 Sep. 2015
Singura marire de salariu impusa de lege in anul 2015 pentru salariatii din sistemul sanitar este cea impusa de OUG 70/2014, restul salariilor raman neschimbate daca salariatii isi desfasoara activitatea in sceleasi conditii.
OUG 70/2014
Art. 1
(1) Incepand cu 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico- sociale, si al sistemului public de asistenta sociala, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza, astfel cum a fost acordat pentru luna decembrie 2014, se majoreaza cu 100 lei.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul personalului din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico-sociale, si sistemului public de asistenta sociala care in anul 2015 beneficiaza de majorarea salariului de baza cu sume mai mari de 100 lei, ca urmare a majorarii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.
(3) Cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, de care beneficiaza personalul prevazut la alin. (1) si (2), se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda pentru luna decembrie 2014, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marius Voda
 User Marius Voda
a raspuns userului adriana iancu la 26 Sep. 2015
multumesc,dar mai pe intelesul nostru,daca se poate!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului marius voda la 25 Sep. 2015
OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015
Art 1
(2) ÃŽn anul 2015, cuantumul sporurilor, indemnizaÅ£iilor, compensaÅ£iilor Ã…??i al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunarÄ?? brutÄ??/salariul lunar brut, indemnizaÅ£ia brutÄ?? de încadrare se menÅ£ine la acelaÃ…??i nivel cu cel ce se acordÄ?? personalului plÄ??tit din fonduri publice pentru luna decembrie 2014, în mÄ??sura în care personalul îÅ??i desfÄ??Ã…??oarÄ?? activitatea în aceleaÃ…??i condiÅ£ii.
(3) ÃŽn cazul schimbÄ??rii condiÅ£iilor în care îÅ??i desfÄ??Ã…??oarÄ?? activitatea, personalul beneficiazÄ?? de drepturile corespunzÄ??toare noilor condiÅ£ii, la nivelul acordat pentru funcÅ£iile similare în platÄ?? din instituÅ£ia/autoritatea publicÄ?? în care acesta este încadrat.
(5) Prin excepÅ£ie de la prevederile alin. (1) Å??i (2), în anul 2015, personalul din cadrul sistemului public sanitar Å??i sistemului public de asistenÅ£Ä?? socialÄ?? beneficiazÄ?? de drepturile salariale stabilite în conformitate cu prevederile OrdonanÅ£ei de urgenÅ£Ä?? a Guvernului nr. 70/2014 privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar Å??i sistemului public de asistenÅ£Ä?? socialÄ?? în anul 2015.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marius Voda
 User Marius Voda
a raspuns userului adriana iancu la 25 Sep. 2015
Mai am o problema,daca ma puteti ajuta.In data de 01.01.2015 mi-am reluat activitatea din cresterea copilului,am primit decizie de reinceperea activitatii cu salar de incadrare de 890 ron.In 01.03.2015 s-a facut o recalculare a salariilor asistentilor medicali la 900 ron si asistent medical principal la 950 ron conform evaluarilor din 2014.Eu nu am beneficiat de marire deoarece in 2014 eram in ingrijirea copilului si nu aveam facuta evaluare.In 01.06.2015 o colega isi reia si ea activitatea din crestere copil,iar ei i se mareste salariul la 950 conform gradatiei.Am inaintat o cerere catre directiune si mi s-a spus ca am avut ghinionul sa ma intorc in ianuarie la servici si daca ma intorceam dupa 1 martie as fi beneficiat si eu de marire a salariului de incadrare.In raspunsul cererii mele scrie ca marirea s-a facut conform evaluarilor din 2014,atunci va intreb daca este corect ca eu sa nu beneficiez de marire si colega mea sa beneficieze.Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marius Voda
 User Marius Voda
a raspuns userului adriana iancu la 25 Sep. 2015
Multumesc,am uitat sa va spun ,salariul de incadrare al meu este de 890 ron.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Sep. 2015
Salarizarea personalului bugetar se realizeaza in concordanta cu prevederile Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si a OUG 83/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.
Salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia publica in care persoana in cauza este incadrata sau din institutiile subordonate acestora, in cazul in care nu exista o functie similara in plata, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit sau incadrat in aceeasi institutie publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade sau trepte, potrivit prevederilor art. 5 alin. (1) din OUG 83/2014.
In momentul de fata, sunt cel putin 15 clase de salarizare care se suprapun ca urmare a cresterii salariului minim pe economie.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024