ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


salarizare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


pot fi platiti angajatii unei firme unde se lucreaza foc continuu 24h din 24 in ture 12/24,pe tura de noapte cand nu este de lucru cu 75%,fara a beneficia de alte sporurispor de noapte,zile de sambata -duminica,suplimentare iar aceste ore sa fie lucrate suplimentar,adica sa nu fie incluse in norma de lucru? De exemplu:norma lunii este 168,angajatul lucreaza 252 de ore adica 21 ture,pe timpul noptii respectiv de la ora22 la ora5 nu are de lucru dar este tinut la servici pentru paza si este platit orele respective cu 75% fara alte sporuri.Va rog frumos sa-mi spuneti daca este corect si legal acest lucru

Adaugata in: Drepturi salariale
Adi Martin
 User  Adi Martin
a intrebat la 06 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adi Martin
 User Adi Martin
a raspuns la intrebare la 07 Feb. 2012
ma scuzati dar cred ca nu mam facut inteles ,este vorba de 21 tureX12ore=252ore din care la fiecare tura de noapte se scad 7 ore care se platesc cu 75%,deci sa zicem la 12 ture de noapte scazand 7 ore la fiecare tura iese un minus de 84 ore care sunt platite cu 75% fara alte sporurinoapte,festiveetc.,iar restul de ore168 vor fi platite normal,as vrea sa stiu daca exista o baza legala pentru asa ceva deoarece mi se pare aberant sa lucrezi toata luna si jumatate in plus si sa fi platit jumatatea aceea cu 75% ,multumesc inca odata pentru intelegere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Feb. 2012
Imi cer scuze pentru greselile de tastare din mesajul anterior. Redau mai jos mesajul corectat.

Ca o completare, dupa calculul meu, 21 de ture a cate 7 ore insemana 147 de ore si nu 252. Daca salariatul lucreaza 7 ore in fiecare noapte, pentru a ajunge un astfel de numar de ore lucrate pe luna, inseama ca el lucreaza si ziua si noaptea, cam fara pauza, ajungand undeva la 60 de ore pe saptamana, mult peste limita admisa legal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Feb. 2012
Ca o completare, dupa calculul meu, 21 de ture a cate 7 ore inseman 147 de ore si nu 252. Daca salariatul lucreaza 7 ore in fiecare noapte, pentru a ajunfe un astfel de numar de ore lucrate pe luna, inseama ca el lucreaza si ziua si noaptea, cam fara pauz, ajungand undeva la 60 de ore pe saptamana, mult peste limita admisa legal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Feb. 2012
In primul rand in programul de lucru al salariatului cu 252 de ore numarul de ore suplimentare permise de lege este cu mult depasit, Codul muncii specificand ca un salariat nu poate lucra saptamanal mai mult de 48 de ore cu tot cu ore suplimentare, ceea ce inseamna 32 de ore suplimentare pe luna. In cazul de fata salariatul lucreaza 84 de ore suplimentare, ceea ce inseamna ca nu beneficiaza de cele 24 de ore libere prevazute in lege in cazul unui program de lucru 12/24.

Din ce spuneti dumneavoastra, pentru ca intre orele respective nu exista activitate doriti sa ii platiti 75% din salariu si nu salariul integral daca inteleg eu bine. Or acei salariati, pe langa salariul lor de baza, ar trebui sa beneficieze de spor de noapte si de spor pentru ore suplimentare. Este posibil ca cele doua sporuri insumate sa ajunga la 75% insa nu puteti reduce salariul fara o baza legala. Salariul poate fi dispus fie in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, cu documente aferente, sau prin sanctiune disciplinara, pe o periada de maxim 3 luni, caz in care reducerea nu poate fi mai mare de 10%.

Alte intrebari despre Drepturi salariale