ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salarizare pentru cumul de functii la angajatori diferiti si cumul pensie cu salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In situatia in care un salariat care cumuleaza pensia cu salariul are functia de baza la o alta unitate bugetara, cum se stabilesc drepturile salariale? Va beneficia de toate sporurile acordate pentru functia respectiva (spor vechime si alte sporuri) sau nu?

Camelia Stalianov
 User  Camelia Stalianov
a intrebat la 31 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Oct. 2012
Regasiti informatii privind cumulul pensie - salariu, prezentata in detaliu, pe site-ul Ministerului Muncii - http://www.mmuncii.ro/old/ro/articole0000-00-00cumulul-pensiei-cu-salariul-1565-articol.html
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Oct. 2012
Daca indeplinste criterii de acordare a sporului in unitatea respectiva, atunci da, ar trebui sa beneficieze de el, chiar daca este pensionara. Este dreptul lui legal sa cumuleze pensia cu salariul. Drepturile salariatului pensionar sunt aceleasi ca in cazul salariatului inca nepesionat.

Conditia pentru ca acest cumul sa fie posibil este ca valoarea pensiei sa nu depaseasca salariul mediu brut pe economie folosit la fundamentarea bugetului de asigurari sociale de stat (in prezent acest salariu este de 2117 lei brut, stabilit prin legea bugetului de stat).

Art. 17 din Legea nr.329/2009:
(1) Beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativteritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024