ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salarizare personal contractual


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt personal contractual si lucrez intr-o institutie publica (primarie) Din anul 2009 si pana in 2014, salariul meu a crescut cu 35 (treizeci si cinci) de lei. Am in prezent 900 de lei salariul de baza (in 2009 era de 865 lei). Am vechime in munca peste 40 de ani, iar in specialitate 32 de ani. Este normal asa ceva?

Adaugata in: Drepturi salariale
Ion Georgescu
 User  Ion Georgescu
a intrebat la 04 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion Georgescu
 User Ion Georgescu
a raspuns userului adriana iancu la 05 Nov. 2014
Revin cu inca o intrebare: Salariile bugetarilor nu se actualizeaza cu rata inflatiei?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion Georgescu
 User Ion Georgescu
a raspuns userului adriana iancu la 05 Nov. 2014
Va multumesc. Am citit si eu ordonanta 103/2013, dar eu intrebam de ce salariul meu din 2009 nu s-a mai marit, in conditiile in care au aparut o serie de acte normative care reglementeaza salariile bugetarilor? Este adevarat ca salariul se "mentine " la nivelul lunii decembrie 2009; 2010....2013 (acelasi de 900 lei). Asta este durerea mea cea mare: de ce nu mi s-a marit din 2009 salariul, in conditiile in care am fost numit din 2005 sef de serviciu, prin dispozitia conducatorului institutiei , in conditiile legii fireste, dar la salariu nu s-a "umblat". Asta ma interesa. Numit sef de serviciu, dar salarizat - referent -. Este normal/legal?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Nov. 2014
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ?n anul 2014, precum şi alte măsuri ?n domeniul cheltuielilor publice
Art. 1

(1) ?n anul 2014, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de ?ncadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2013 ?n măsura ?n care personalul ?şi desfăşoară activitatea ?n aceleaşi condiţii şi nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi ?n anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare.
(2) ?n anul 2014, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de ?ncadrare se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2013, ?n măsura ?n care personalul ?şi desfăşoară activitatea ?n aceleaşi condiţii.
(5) ?n cazul schimbării condiţiilor ?n care ?şi desfăşoară activitatea, personalul beneficiază de noile drepturi la nivelul acordat funcţiilor actuale similare de la noile locuri de muncă.
(6) Valoarea de referinţă se menţine şi ?n anul 2014 la 600 lei.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024