ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salarizare personal contractual in administratia publica locala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. 1. Care sunt actele normative care reglementeaza salarizarea personalului contractual/functionar public in administratia publica locala, acte normative care se si aplica, si dupa care se stabilesc drepturile salariale, si nu cele precum Legea 284/2010 privind salarizarea unitara, care nu se aplica (sau poate nu stiu eu)? 2. Un personal contractual cu studii superioare si o vechime de 10 ani, incadrat ca inspector de specialitate are 1200 lei brut,pe cand un altul in aceleeasi conditii are 1700-1800 lei brut. Dupa ce criterii s-au stabilit aceste salarii?

Adaugata in: Drepturi salariale
Ion Georgescu
 User  Ion Georgescu
a intrebat la 11 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion Georgescu
 User Ion Georgescu
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2014
Va multumesc. Cred ca asta este calea de urmat, daca nu primesc lamuriri
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ion Georgescu la 12 Mar. 2014
Se aplica in mod normal in toate institutiile statului care sunt platite din fonduri publice si care apar mentionate in cadrul legii.

Cred ca cel mai bine ar fi sa va adresati instanteti si ITM pentru ca din ce spuneti se incalca legi la nivelul angajatorului, iar astfel de sitautii se pot solutiona numai cu interventia autoritatilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion Georgescu
 User Ion Georgescu
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2014
Va multumesc pt. raspunsuri, dar am niste nelamuriri: 1. Legea 284/2010- salarizarea unitara- se aplica peste tot sau este la latitudinea angajatorului (statul, lucrand intr-o institutie publica)? Am intrebat si mi s-a raspuns ca nu se aplica, deoarece nu sunt bani sau nu au fost prevazuti in buget, cam asa ceva mi s-a raspuns de la RU. 2. Am primit o copie de pe contractul individual de munca si am ramas uimit cand am vazut ca era trecuta o suma dubla la rubrica "salariul de baza lunar". Am intrebat de ce este trecut acel salariu, cand eu am in realitate-pe fluturas- o suma la jumatate. Am primit un raspuns ambiguu din care nu am inteles nimic. Le-am spus ca ii actionez in instanta si mi-au raspuns ca este dreptul meu sa-i actionez. Ar fi mai multe de discutat la acest subiect, dar ma abtin. 3 Ambii angajati au aceeasi funtie, lucreaza in acelasi sector de activitate, ba mai mult, unul a terminat o facultate de 6 ani(a nu se intelege in 6 ani). Atunci - De ce aceste diferente?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2014
1. Se aplica legea salarizarii unitare nr. 248/2010, este legea in baza careia se plateste personalul din institutiile publice, platiti din bani publici. Pe langa aceasta, pentru anul in curs, se aplica si OUG 103/2013 privind salarizarea personalului bugetar in anul 2014.

2. S-ar putea sa existe alte creterii, alte sporuri sau alte conditii de studii chiar, care sa implice acordarea unui salarial diferit. In aceasta privinta cel mai bine ar fi sa aveti o discutie cu angajatorul dvs sau cu cei de la contabilite sau de la resurse umane.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024