ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salarizare studii superioare de scurta durata conform legii 288/2004


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Avand in vedere cele de mai jos, sa inteleg ca salarizarea trebuie facuta la nivel de studii superioare de lunga durata ?


Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare
Art. 16.
(1) Invatamantul superior de scurta durata, care se desfasoara in prezent in colegiile universitare existente la data publicarii prezentei legi, intra in lichidare sau se reorganizeaza in studii universitare de licenta, in domeniile existente sau apropiate.
(2) Absolventii cu diploma de invatamant superior de scurta durata pot continua studiile pentru a obtine licenta in cadrul ciclului I - studii universitare de licenta.
(3) Institutiile de invatamant superior stabilesc modul de obtinere a creditelor de studiu transferabile, pe baza carora se admite inscrierea la examenul de licenta a absolventilor invatamantului superior de scurta durata.
Acelasi act normativ(Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare), abroga dispozitiile din Legea invatamantului 84/1995 referitoare la invatamantul de scurta durata (art 57, art 62-65).
Studiile in invatamantul universitar incheiate cu examen de licenta sunt de lunga durata.
Art 20
Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga prevederile art. 57, art. 60 alin. (2), art. 62-65, art. 72 alin. (4)-(6) si ale art. 73 alin. (1) din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 606 din 10 decembrie 1999, cu modificarile si completarile ulterioare.
Potrivit prevederilor art.27 din Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, in baza art. 18 alin. (1) si (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificarile si completarile ulterioare, salarizarea absolventilor ciclului I si/sau II (Bologna) se face la nivelul absolventilor cu studii superioare de lunga durata (S).
Avand in vedere cele de mai jos, sa inteleg ca salarizarea trebuie facuta la nivel de studii superioare de lunga durata ?


Elisabeta Mihai
 User  Elisabeta Mihai
a intrebat la 04 Ian. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024