ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se acorda diurna in invatamant?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt profesor la un liceu de stat si nu mi se acorda diurna cuvenita in urma deplasarilor ce depasesc 12 ore.Contabila imi motiveaza acest aspect printr/un ordin dat acum vreo 4 ani, ordin ce priveste exclusiv domeniul educatiei.Va rog respectuos sa/mi dati un raspuns in acest sens.Exista un astel de ordin, este justificata neacordarea diurnei in cazul lucratorilor in invatamant? Multumesc anticipat.
Cu respect,
Plopeanu Maria Magdalena

Maria Magdalena Plopeanu
 User  Maria Magdalena Plopeanu
a intrebat la 03 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Iul. 2014
Probabil ca se refera la HG 1860/2006 care contine prevederi referitoare la drepturile acordate salariatilor din mediul bugetar pe perioada delegarii si a detasarii:

Art. 9
Persoana aflată ?n delegare sau detaşare ?ntr-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea ?n care ?şi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o ?ndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică ?n care ?şi desfăşoară activitatea.

Art. 10
Numărul zilelor calendaristice ?n care persoana se află ?n delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării p?nă la data şi ora ?napoierii mijlocului de transport din şi ?n localitatea unde ?şi are locul permanent de muncă, consider?ndu-se fiecare 24 de ore c?te o zi de delegare sau detaşare.

Art. 11
Pentru delegarea cu o durată de o singură zi, precum şi pentru ultima zi, ?n cazul delegării de mai multe zile, indemnizaţia se acordă numai dacă durata delegării este de cel puţin 12 ore.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024