ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se acorda spor vechime unui salariat care a lucrat in strainatate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am un salariat care a lucrat in strainatate o perioada de timp. La calculul salariului de baza intra si procentul de acordare spor vechime, pe care trebuie sa-l stabilesc in functie de vechimea in munca. Intrebarea mea este: Se i-a in calcul la acordarea sporului de vechime si anii lucrati in strainatate? Mentionez ca nu apare cu vechime in munca inregistrat nici in carnetul de munca nici in Revisal.
Cei de la Casa de Pensii mi-au comunicat ca va lua 2 pensii: una de la sistemul nostru pe perioada care a lucrat in Romania si una de sistemul de Pensii din strainatate. El a lucrat in baza unor contracte de munca in strainatate.
Va multumesc.

Robert Roman
 User  Robert Roman
a intrebat la 29 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Caluian Cristina
 User Caluian Cristina (Legal Advisor, HEINRIG IMPEX)
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2015
In prezent, dreptul la sporul de vechime face parte din categoria drepturilor conventionale, nefiind deci un drept consacrat de lege. Ca atare, conditiile in care se aplica sunt prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil de munca aplicabil sau in cel individual de munca, in functie de caz, prin care a fost stabilit acest drept.

Daca nu aveti un astfel de spor reglementat in contractul colectiv de munca aplicabi, contractul de munca sau alte politici interne, nu aveti obligatia sa il acordati.

In ipoteza in care il aveti reglementat, stabiliti daca din modul in care este formulat,se refera la vechimea in munca in general sau la vechimea in cadrul unitatii dvs. In functie de aceste aspecte, gasiti raspunsul la solicitarea dvs.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024