ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

se opresc bani pentru zilele de concediu luate, in caz de somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Pana acum ceva timp, mama mea a lucrat pentru o firma care are destul de multe probleme. Pentru ca nu isi puteau plati angajatii au hotarat sa-i trimita acasa si sa-i bage intr-un concediu de odihna fortat. La aproximativ o luna, au bagat in somaj un grup de oameni printre care si mama mea. Intrebarea mea este, in situatia in care, ea nu a cerut concediu de odihna si nu a semnat nici o cerere in acest sens, este normal ca acum sa i se opreasca bani pentru acele zile de concediu. Ea avea dreptul doar la 9 zile si a fost bagata in 16 zile, motiv pentru care acum i s-a spus ca or sa i se opreasca banii pentru acele 7 zile.


Va multumesc!

Raluca Sandu
 User  Raluca Sandu
a intrebat la 08 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Mai. 2014
Nu este legala acordarea concediului de odihna in acest mod. Este un drept recunoscut de lege la baza caruia sta o programare prin negociere colectiva sau individuala, iar pentru acordarea lui salariatul inainteaza o cerere scris ce trebuie aprobata de angajator. Spuneti-i mamei sa depuna o plangere la ITM pentru incalcarea drepturilor legale privind concediul de odihna. Pentru recuperarea sumelor retinute va fi necesara interventia instantei de judecata care sa dispuna o hotarare prin care sa impuna angajatorului restituirea acestor sume retinute incorect.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024