ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


se poate plati concediul legal de odihna după reintegrare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un angajat a fost dat afara de la serviciu, acesta a dat in judecată institutia, salariatul a castigat procesul iar in sentinta ramasa definitiva si irevocabila spune asa;
obliga intimatul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatarul pe perioada 23.04.2014 si pana la reintegrarea efectiva in functie.
O intrebare am: daca platesc si concediul pe anul 2012 si anul 2013 pana la integrare cand acesta a stat acasa fiind in litigiu cu institutia


Steluta Vaduva
 User  Steluta Vaduva
a intrebat la 18 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 20 Mar. 2014
Concediul de odihna se plateste in cazul incetarii raportului de munca, la data respectiva. Daca raportul de munca a incetat inainte de 2012 atunci CO neefectuat pana atunci se platea la incetare. Pentru perioada ulterioara incetarii pana la data reintergrarii vorbim de un drept care rezulta din insasi reintegrare. Si care va fi efectuat in natura asa cum am spus, cu plata indemnizatiei prevazute de lege, cu plata drepturilor cuvenite pentru toata acesta perioada asa cum apare in titlul executoriu. Daca CIM ar inceta dupa decizia instantei, fara ca acesta sa mai doreasca reluarea activitatii, se va plati concediul. Prima de vacanta este altceva, este un beneficiu intern, stabilit la nivelul angajatorulu, dar care se acorda cand persoana intra in concediu. Nu inteleg sensul explicatiei. Salariul se plateste oricum, cu toate indexarile si majorarile aparute intre timp, iar indemnizatia de concediu este suma cuvenita prin lege, platita pe langa salariu.

Zilele de CO nu afecteaza nivelul salariului din luna respectiva, iarasi nu este corect. Nu este suspendare a CIM ci un drept in natura efectuat conform legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului steluta vaduva la 19 Mar. 2014
Indemnizatia pentru concediul de odihna se acorda atunci cand el beneficiaza de concediul respectiv. Cat timp a avut loc reintegrarea si el nu a refuzat acest lucru, ducand la incetarea de drept a CIM, atunci va efectua CO in natura, reportat din anii 2012 si 2013 si i se va plati indemnizatie de concediu conform legii cu 5 zile inaintea plecarii lui in concediu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Georgeta Ganea la 19 Mar. 2014
Corectie ......nu este permisa o astfel de cheltuiala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului steluta vaduva la 19 Mar. 2014
In opinia mea nu trebuie platit si concediul de odihna atat timp cat ati calculat desbagubirea integral pentru perioada de la incetarea CIM pana la data comunicarii sentintei civile.Ar insemna sa platiti de doua ori salariatul pentru o perioada de timp de care ar fi putut beneficia de concediu de odihna.
Da, intr-adevar in cursul unui an ar fi beneficiat de nr. de zile de concediu de odihna.Daca era in concediu de odihna nu mai putea fi si platit ca prezent la lucru pentru aceiasi i perioada. Se suprapun doua drepturi in acelasi timp si este permisa o astfel de cheltuiala.
Eventual in cazul in care pentru concediu de odihna ar fi beneficiat de prima de vacanta, de indemnizatie suplimentara de vacanta sa evidentiati in calculul desbagubirilor lunile pentru care ii platiti drepturile salariale si zilele de concediu de odihna pentru carte ar fi primit indemnizatia de concediu de odihna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Steluta Vaduva
 User Steluta Vaduva
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Mar. 2014
Dupa ce sentinta a ramas definitiva si irevocabila l-am reintegrat si s-a prezentat la serviciu
I-am calculat drepturile banesti pentru aceasta perioada pana la reintegrare dar nu si concediul legal de odihna pe aceasta perioada cit a fost in proces cu institutia.
El acum solicita indemnizatia concediului pe anul 2012 si anul 2013 de care ar fi beneficiat daca nu era dat afara pe nedrept. Asta nu stiu daca pot plati indemnizatia pe acesti ani cit el a stat acasa si s-a judecat cu institutia.

Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Mar. 2014
Daca raportul de munca ramane incetata, angajatul nedorind sa reia relatia de munca dupa emiterea deciziei, atunci zilele de CO se vor plati. Dar daca nu, atunci va putea beneficia de aceste zile in natura, cu plata indemnizatiei de concediu calculata conform art. 150 din Codul muncii republicat.

Alte intrebari despre Drepturi salariale