ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Sesizare ITM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Angajatorul nu mi-a mai platit salariile de multe luni. Vreau sa ii fac sesizare la ITM, dar nu vreau sa am probleme cu demisia / trecerea in somaj dupa ce ii va veni controlul. Pot sa imi dau demisia sau sa ma dea afara inainte sa trimit controlul?
Dupa plecarea mea din firma, se mai ia in considerare plagerea la ITM?
Cum sa procedez avand in vedere ca trebuie sa primesc o fisa de lichidare (unde angajatorul va scrie ca nu are nici o datorie salariala fata de mine)?
Multumesc

Adaugata in: Drepturi salariale
A Andra
 User  A Andra
a intrebat la 11 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2013
Cu demisia nu aveti de ce sa aveti probleme, insa incetarea prin demisie nu va da dreptul la somaj, e bine sa stiti acest lucru. Este considerata incetare din motive imputabile salariatului. Va puteti da demisia oricand doriti, chiar si fara preaviz. dat fiind faptul ca angajatorul nu si-a respectat obligatiile contractuale. Temeiul legal pentru o astfel de incetare il reprezinta art. 81 alin. (8) din Codul muncii repubublicat.

Art. 81
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Controlul ITM poate avea loc si dupa ce plecati. Dar nu va va ajuta in privinta recuperarii salariului neachitat de catre angajator. Drepturile salariale neachitate la timp le puteti recupera doar prin actiune in instanta de judecatata, pe baza unei hotarari judecatoresti. Dreptul la actiune se prescrie in 3 ani de la data la care angajatorul va datora aceste drepturi.

Angajtorul este posibil sa nu va emita o fisa de lichidare fara datorii sau sa o intarzie. Cel mai bine ar fi sa va pregatiti pentru o actiune in instanta daca doriti sa va recuperati aceste sume.


Alte intrebari despre Drepturi salariale